NB I

Böde mesterhármassal Fradi-siker

A Ferencváros élvezetes, eseménydús meccsen 4-2-re legyőzte a remekül helytálló Siófokot.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 23. forduló
Ferencvárosi TC – FGSZ Siófok 4-2 (1-1)
Puskás Stadion, 5500 néző. Játékvezető: Erdős
FTC: Jova – Jovanovics (Perics, 6.), Gyömbér, Besics, Sváb – Somália, Józsi, Leonardo (Birtalan J., 91.), Csukics, Aborah – Böde. Edző: Ricardo Moniz
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes – Pál Sz., Windecker (Kiss Z., 81.), Kecskés (Gál A., 55.), Nagy T., Melczer (Menyhárt, 84.) – Dajics. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Böde (11., 54., 66.), Leonardo (89.), illetve Tímár (26.), Melczer (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaknál Alempijevics, Júnior Fell és Ionescu sérült, a vendégeknél elvileg mindenki bevethető volt, de Horváth Károly vezetőedző némi meglepetésre kihagyta a kezdőből a Fradi-kölcsönjátékos Máté Jánost. Csukics 17. másodperc elteltével veszélyeztette a vendégek kapuját, de Kurucz Péter a helyén volt. Kisvártatva Jovanovics is a sérültek listáját gyarapította a Fradinál, hiszen meghúzódott, s le kellett cserélni. A 11. percben megszerezte a vezetést az FTC: Józsi György szögletét követően Csukics csúsztatott Böde Dániel elé, aki kapura lőtt, a labda pedig Dajics testének érintésével került a hálóba (1-0).

Rögtön jöhetett volna a válasz: Jova Levente két méterről telibe találta saját játékostársát, Besicset, a labda felperdült, majd Dajics elé hullott, aki a kaputól fél méterre képtelen volt eltalálni, így odalett az ordító helyzet! A 14. percben Csukics ugratta ki Pericset, aki az ötös sarkáról a lécre bombázott. A 26. percben a semmiből egyenlített a Siófok: Melczer szögletét Timár Krisztián fejelte a hálóba két védő és Jova között (1-1). Három perccel ezután Böde hat méterről, középről, félfordulatból lőtt, Kurucz Péter azonban a levegőben úszva kitolta a labdát a léc alól.

A 37. percben Aborah lőtte el a labdát a kapu előtt keresztbe, pedig ő is nagy helyzetben volt, és középen Böde is ígéretesen érkezett. Két perc elteltével Windecker József lőtt 14 méterről, de Jova elcsípte a labdát. A folytatásban is inkább a Ferencvárosnak voltak helyzetei, de mivel ezek kimaradtak, a szünetben döntetlen volt az állás.

A második felvonás is FTC-helyzettel kezdődött: Józsi beadása után Perics fejelt kapura hét méterről, középről, de Kurucz kivédte, a kipattanót pedig Fejes elrúgta Aborah elől. Az 54. percben Csukics beívelését Böde előbb Kuruczba lőtte, de a Takács Zoltán lábáról visszapattanót a hálóba passzolta (2-1). A 66. percben Aborah egy pimasz csellel elfektette Fehér Zsoltot, elindult a kapu felé, majd középre passzolt, ott Böde érkezett, aki belőtte harmadik gólját! A 72. percben Melczer Vilmos szabadrúgása megpattant Csukics könyökén, és a vetődő Jova Levente fölött a hálóba vágódott (3-2).

A folytatásban előbb Leonardo lövése, majd Böde fejese szállt kevéssel a léc fölé. A 84. percben Kurucz egy kirúgás során az arrafelé ólálkodó Bödébe bombázta a labdát, amely végül nem jutott el a hálóig, mert kipattogott az alapvonalon. A 89. percben ismét Böde tört kapura, de ütközött a vendégek kapusával és a földre került. A játékvezető nem fújt tizenegyest, továbbengedte a játékot, a labda Leonardo elé került, aki az üres hálóba passzolt (4-2).

Élvezetes, eseménydús meccsen a sereghajtó a vártnál jobban megnehezítette a Fradi dolgát, de a fővárosiak végül hozták a kötelezőt.

– Újra jól érzetem magamat a stadionban, mert nagyon hangulatos, teljesen nyílt mérkőzést láttam – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, a Ferencváros, a Siófok, a Honvéd és a Zalaegerszeg egykori edzője. – A Fradinak nagyon erős volt a támadószekciója, amelynek tagjai nagyon agresszívan és kreatívan gondolkodtak előre. Öt-hat emberrel támadtak állandóan, és ráfuttatták a két szélső hátvédet is. Offenzíva alá vonták a Siófokot, amely nagyon szervezetten és hősiesen védekezett. Az FTC nagyon sok helyzetet hagyott ki, és a játék olyan volt, hogy akár egyenlíthetett volna a vendégcsapat. A helyzetek alapján egyértelmű, hogy megérdemelte a győzelmet a Ferencváros, köszönhetően annak, hogy a középpályás-játéka sokkal kreatívabb volt, illetve az egy-két kontrát nagyon jól végigvivő Siófok kihagyta a helyzetit. Kiemelkedő volt Böde Dániel gólerőssége, illetve a légiósok nagyon jó, kreatív játéka. A támadásbefejezéseknél az FTC hibás volt, ezért nem rúgott több gólt, de maximális dicséret illeti a vendégek szervezett, ám szerencsés játékát. A siófokiak megfeleltek az első osztály színvonalának, vannak náluk gyengébb csapatok is a jelenlegi első ligában. Ilyen mérkőzések kellenek a magyar NB I-be, nem látszott a két csapat közti helyezésbeli különbség.

Olvasói sztorik