NB I

Újabb Fradi-kampány

A tavaly szeptemberihez hasonló, kirekesztés elleni kampányt indít a Ferencvárosi TC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Megtesszük a második lépést. Csak a labdarúgócsapatunknál öt vallás van jelen a nagyjából tucatnyi nemzetiségű játékosaink révén. Ha ez nem téma az öltözőben és az edzésen, akkor a lelátón se legyen az – mondta a klub pénteki sajtótájékoztatóján Kubatov Gábor elnök.

A kezdeményezéshez Mutassunk példát! címmel egy videó is készült, ezen a zöld-fehérek labdarúgói és edzője üzen a szurkolóknak. A kisfilmben – amelyet a Ferencváros mérkőzései során többször levetítenek, amennyiben a technikai feltételek adottak hozzá – azt kérik a drukkerektől, hogy továbbra is teremtsenek „pokoli hangulatot”, de felhívják arra a figyelmet, hogy rendkívül rossz érzés, amikor barátjukat, csapattársukat sértegetik bőrszíne vagy vallása miatt.

– Nem kell kevésbé vehemensen szurkolni, csak tartsuk be a jó ízlés határait. Ez is egy meccs, és ezt is meg akarjuk nyerni, ahogy a pályán is az összeset – mondta Kubatov, aki egyúttal azt kérte a többi magyar klubtól, ők is készítsék el saját kisfilmüket, illetve a magyar szövetségtől (MLSZ) is azt várja, hogy kampányt indítson – írja az MTI.

A Ferencváros tavaly szeptemberben indította el hasonló akcióját, amit a Magyar Fair Play Bizottság diplomával ismert el és bekerült az európai szövetség időszakos kiadványába is.

A fővárosi klubot ugyanakkor ebben az idényben többször megbüntette az MLSZ fegyelmi testülete, legutóbb kedden 400 ezer forintos bírságot szabott ki szurkolóinak gyűlöletkeltő, rasszista megnyilvánulásai miatt.

Olvasói sztorik