NB I

Kizárják a Honvéd-szurkolókat?

Hemingway kilátásba helyezte a Kispest-szektor bezárását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

George F. Hemingway, a labdarúgó OTP Bank Ligában hatodik Budapest Honvéd tulajdonosa a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának szerdai büntetése nyomán kilátásába helyezte, hogy bezárják az álló, úgynevezett Kispest-szektort a Bozsik Stadionban.

A piros-feketéket a Ferencváros elleni keddi bajnoki mérkőzésen történt cigányozás miatt 400 ezer forintra büntette az MLSZ illetékes bizottsága.

„A megengedhetetlen és büntetendő rigmusok eredete az álló, úgynevezett Kispest-szektor. Sajnálatos, hogy a legkitartóbb, leghangosabb, legértékesebb szurkolóink közül is sokan ide váltják a jegyüket” – áll George F. Hemingway MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében, amelyet a klub honlapján is felolvasott videóüzenetben. – Amennyiben a szombati, vagy akármelyik utána követező hazai mérkőzésen ismét előfordul, hogy e szektorból megengedhetetlen rigmusok rontják el a többiek szórakozását, a következő mérkőzésre ezt a szektort lezárjuk, és kizárólag a hazai ülőtáborba árulunk jegyeket.”

Hemingway hozzátette: nehéz szívvel hozta meg ezt a döntést, hiszen tudja mennyit segít a csapatnak a kispesti ultrák buzdítása, ugyanakkor úgy véli, el kell választaniuk a pozitív dolgokat a megengedhetetlentől.

A sportvezető elmondta, 2009 nyarán Orbán Viktorral egyeztetett a magyar labdarúgás helyzetéről, s akkor egyetértettek abban, hogy a legfontosabb a futballkultúra visszaállítása Magyarországon. Hemingway szerint az objektív felelősség – amely alapján a klubok viselik a felelősséget a szurkolóik viselkedéséért – az egyetlen út a futballkultúra visszaállítására a stadionokban.

A Ferencvárost kedden 1-0-ra legyőző Honvéd jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban, hátránya mindössze négy pont a harmadik Videotonnal szemben. A kispesti együttes szombaton a Kecskemétet fogadja.

Olvasói sztorik