NB I

Megint cigányozás miatt büntettek

Fegyelmi határozatok: a Fradi ismét sokat fizet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága április 17-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Daniel Orozco (Lombard Pápa) 1, Fehér Zoltán (Haladás) 1 és Fiola Attila (Paks) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Marco Rossi vezetőedző (Honvéd) írásbeli megrovásban részesült. Az olasz trénert a keddi, Ferencváros elleni mérkőzés 87. percében Iványi Zoltán játékvezető elküldte a kispadtól, mert a sportszerűség határát átlépve reklamált. Az MLSZ korábban már több alkalommal is felhívta a klubok figyelmét arra, hogy a játékosoknak és a sportszakembereknek sportszerű viselkedésükkel segíteniük kell a játékvezetők munkáját. Egy-egy mérkőzés szereplőinek partneri együttműködése elengedhetetlen feltétele a minőségi labdarúgásnak, amely valamennyi csapat közös érdeke. A televíziós közvetítés biztosította nyilvánosság fokozott felelősséget ró egy-egy mérkőzés szereplőire, hiszen a pozitív példát, de a negatív jelenségek hatását is felerősíti – írja az MLSZ honlapja.

A Honvéd–Ferencváros mérkőzésen a hazai és a vendégszurkolók gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt mindkét klubot 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik. A hazai csapat nézői a 34. és a 93. percben tömegesen sportszerűtlen, diszkriminatív módon gyalázták az ellenfelet, a Ferencváros szurkolóit, a vendégcsapat szektorában pedig szintén a mérkőzés azonos időszakában hangzott fel „cigányozás”.

A Ferencváros–Siófok mérkőzésen a hazai szurkolók gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 400 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik. A ferencvárosi táborban a 62. és a 65. perc között többször is felhangzott a sportszerűtlen, gyalázkodó tömeges bekiabálás, amely a Kispestre vonatkozott, mint ahogy a mérkőzés után az Újpest szurkolóit is minősíthetetlen stílusban gyalázták a hazai csapat drukkerei. Az ilyen jellegű megnyilvánulás sporteseményen, labdarúgó-mérkőzésen elfogadhatatlan. A szövetség a klubokkal és szurkolókkal közösen folytatja a harcot a visszatérő jelenség visszaszorítására, teljes száműzésére. A pénzbüntetések következetes alkalmazásának elsődleges célja elkerülni az esetleges zártkapus mérkőzéseket, vagy a pontlevonást.

Az Egert, mint visszaesőt, Vojtekovszki Csaba és Kövesfalvi István edzőkkel szembeni pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért kétszer 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

NB II

Horváth László (Szigetszentmiklós) 2, Zsolnai Róbert (Puskás FC) 1, Miklósvári János (Cegléd) 1, Gengeliczki Gergő (Honvéd) 1, Mile Krisztián (Szolnok) 1 és Nenad Djurovics (Nyíregyháza) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Szabó Ádám (Kazincbarcika) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

Az NB II-ből kizárt Dunakanyar-Vác hátralévő mérkőzéseinek 3 bajnoki pontját 3-0-s gólkülönbséggel az ellenfelek javára igazolják.

Teremlabdarúgás

Simon Ádám (Cső-Montage) 3, Kövér István (DEAC) 1 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik