NB I

Másfél milliót fizet a Fradi

Ismét lesújtott az MLSZ fegyelmi bizottsága: megint felfüggesztett zártkapus meccsel próbálkoznak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága április 30-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

Davide Lanzafame (Honvéd), mint visszaeső 2, Julian Jenner (FTC) 3, Georges Henri Griffiths (Lombard Pápa) 1 és Pedro Sass Petrazzi (Kaposvár) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A ferencvárosi Julian Jenner a Videoton elleni mérkőzés 92. percében hátulról beleszállt Paraibába, ezért a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel neki. A holland légiós az elkövetett kirívóan súlyos sportszerűtlenség miatt kapott három mérkőzésre szóló eltiltást.

Bíró Péter sportszakember (Lombard Pápa), mint visszaeső 200 ezer forint pénzbüntetést kapott.

A Ferencváros–Videoton mérkőzésen rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók megbotránkoztató, rasszista megnyilvánulásai miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 1.500.000 forint pénzbüntetés megfizetésére, továbbá a soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzés nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartására kötelezi. Az utóbbi büntetés végrehajtását 2013. május 31-ig felfüggesztik. A vendégszurkolók részéről tanúsított megbotránkoztató megnyilvánulások miatt a Videotont, mint visszaesőt, 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A már korábban is büntetéssel sújtott rasszista, gyűlöletkeltő és megbotránkoztató rigmusok ismét, többször és kórusban is felharsantak a Ferencváros vasárnapi, Videoton elleni mérkőzésén. Ezért a rendező klub, a Ferencváros 1,5 millió forintos büntetést és egy mérkőzésre szóló zárt kapus büntetést kapott. Ez utóbbi szankciót május 31-ig felfüggesztették. A Videoton ugyanakkor 100 ezer forint büntetést kapott, mert szurkolói egy csoportja visszatérően, megbotránkoztató rigmusokat skandált: Ki nem ugrál sz.. fradista!

A mérkőzés szomorú krónikájához tartozik, hogy a lefújása után a stadion területén megtámadták az egyik ferencvárosi szurkolót, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét. A garázda cselekmény miatt rendőrségi nyomozás indult. Az esettel kapcsolatban az szövetség hivatalos tájékoztatást kért az FTC-től. Az MLSZ mélységesen elítél minden erőszakos cselekedetet, így ezt a támadást is, és együttérzéséről biztosítja a súlyos sérülést szenvedett áldozatot.

A Kaposvár–Haladás mérkőzésen a vendégszurkolók megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt a Haladást, mint visszaesőt, 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A Szombathelyi Haladás szurkolói egy részének megbotránkoztató viselkedése miatt – visszaesőként – kapott 100 ezer forintos büntetést, mert szurkolóinak egy csoportja a Kaposvár elleni mérkőzésen a Zalaegerszeget mocskolta, gyalázta.

Idevágó hír, hogy rendzavarás miatt pénzbüntetésre ítélték kedden azt a hat szurkolót, akit a kaposvári stadionban szombat délután vettek őrizetbe. A Haladás szurkolói ellen szabálysértés miatt a kaposvári rendőrkapitányság indított eljárást. A Kaposvári Járásbíróság két videofelvételt is megtekintve elemezte a történteket. Az egyiket a rendőrök, a másikat a Haladás szurkolói készítették.

A rendőrök azért avatkoztak be, mert öt-hat Haladás-szurkoló a mérkőzés alatt agresszív, fenyegető magatartást tanúsított. Többen közülük ittasak voltak. A bíróság 30-55 ezer forint közötti pénzbírságra ítélte a rendzavarókat, közülük ketten fellebbeztek.

A Haladás-szurkolók a mérkőzés alatti és utáni rendőri intézkedések miatt vasárnap közleményben tiltakoztak. Szerintük a rendőrök fellépése túlzott és indokolatlan volt. Ezt az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította. Azt írták: a mérkőzés biztosításában részt vevő rendőrök az ellenük agresszívan fellépő rendbontókkal szemben törvényesen és az arányosság követelményeit figyelembe véve jártak el.

Az MTK – Diósgyőr mérkőzésen történt rendezési hiányosság miatt az MTK-t írásbeli figyelmeztetésben részesítik.

Magyar Kupa

Tárgyalás megtartása után a Videoton – Győri ETO mérkőzéssel kapcsolatban a Győr, mint visszaeső, ellen szabályzati rendelkezés megsértéséért elrendelt fegyelmi eljárást megszüntette.

NB II

Turcsik Tamás (Baja) 1, Ramadan (Orosháza) 2, Fejes János (Honvéd) 1, Lucas (DVSC) 2, soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tárgyalás megtartása után Kemény Tamás (Mezőkövesd) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották.

Goretich Krisztián vezetőedző (Baja) és Híres Gábor vezetőedző (Balmazújváros) írásbeli megrovásban részesült.

Teremlabdarúgás

Frank Péter (Aramis) 1, Ács Gábor (Gödöllő), mint visszaeső 2, Ponczok Tamás (DEAC Armada) 1, Tatai József (Veszprém), mint visszaeső 2, Sivák Péter (MAFC), mint visszaeső 2, soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Marco Antonio Angulo Lopez vezetőedző (Rába ETO) az öltözőtől és a kispadtól egy soron következő férfi futsal NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik