NB I

Fejben nagyon rendben van

Még mindig reménykedhetnek... A Pécs elleni fejesével Windecker József életben tartotta csapata bennmaradási esélyeit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombati, PMFC elleni mérkőzés hetvenedik percében vérbeli győri góllal szerzett vezetést a hazai pályán játszó Siófok, hiszen Kiss Máté szabadrúgását Windecker József négy méterről fejelte a kapu közepébe. Mindkét fiatal a Győri ETO kölcsönjátékosaként szerepel a Balaton partján, a miközben anyaegyesületük aranyérmet ünnepelhet, ők a bennmaradásért küzdenek.

A téli szünetben teljesen esélytelennek tűnt a sereghajtó Siófok, de tavasszal majdhogynem feltámadt. A Diósgyőr, az MTK és a Kaposvár legyőzése után azonban jött a kecskeméti vereség, és úgy tűnt, mégis búcsúznia kell az együttesnek az élvonaltól. Igen ám, de amíg matematikai esély mutatkozik, addig a siófokiak nem adják fel! És nekik van igazuk, hiszen a Lombard kikapott Szombathelyen, így már csak öt pont a különbség a két együttes között, és a hétvégi, pápai kiesési rangadónak komoly tétje lesz!

A győztes gólt fejelő Windecker József a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a hátralévő két meccsen is olyan teljesítményt szeretne nyújtani, amivel bizonyítja, hogy helye van a Győri ETO-nál.

– Hogyan sikerült legyőzni a PMFC-t?
– Hogy őszinte legyek, a játékunk akadozott egy kicsit, nem volt túl magas színvonalú a meccs, de most nem is ez volt a lényeg, hanem a három pont megszerzése – mesélte a siófokiak húszéves középpályása.

– Milyen érzés, hogy meccsről-meccsre nyomás alatt kell játszaniuk?
– Minden nap ez jár a fejünkben, most is. Csak egy esélyünk maradt, hogy bennmaradjunk: ha a hátralévő két mérkőzésünket megnyerjük. Leginkább fejben kell erősnek lennünk, mentálisan kell megfelelő állapotban lennünk. Megvannak a helyzeteink, és ha belőjük őket, illetve hátul nem követünk el nagy hibákat, akkor a folytatásban is eredményesek lehetünk.

– Az őszi gyengélkedés után mi változott tavasszal?
– Ősszel is nyolc olyan mérkőzésünk volt, amelyen sikerült vezetést szereznünk, de az ellenfelek mindig meg tudták fordítani a meccset, ez koncentrációs hibákra fogható. Most megfordult a szerencse, ami korábban kifelé pattant, az most bemegy. Jó úton járunk, és a hátralévő két meccset is szeretnénk megnyerni. Pápára is úgy megyünk, hogy csak a három pont az elfogadható. Próbáljuk játszani a saját játékunkat, persze, nem rohanhatunk nekik ész nélkül, mert ha kapunk egy-két gólt, azzal elszállnának a bennmaradási esélyeink.

– Miközben ön a Siófok sikeréért játszik, anyaegyesülete, a Győri ETO bajnok lett…
– Gratulálok a játékosoknak és a vezetőknek! Nagyon örülök ennek a kiváló eredménynek, persze, van bennem egy kis hiányérzet, hogy pont most jöttem el onnan. Azért dolgozom, hogy visszatérhessek Győrbe. Azért kerültem kölcsönben Siófokra, hogy minél több lehetőséghez jussak, és ez sikerült is. Remélem, az előttünk álló két meccsen is olyan teljesítményt tudok nyújtani, amivel bizonyítom, hogy helyem van az ETO-nál.

Olvasói sztorik