NB I

Félmillió járna a bennmaradásért

Komoly prémiumra számíthatnak a siófokiak, ha csodát tesznek, és nem esnek ki az élvonalból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Máté János a közelmúltban a Rangadó.hu érdeklődésére elmesélte, hogy a siófokiak vezetőedzője, Horváth Károly a hét elején pluszmotiváció gyanánt megmutatta az eddig összegyűjtött prémiumot a játékosoknak, amit akkor tarthatnak a markukban, ha sikerül bennmaradniuk.

„A vezetőedző behozta az öltözőbe az eddigi prémiumot, amit leszámoltatott a csapatkapitánnyal, és azt mondta, ha bennmaradunk, akkor ez természetesen a miénk – mesélte a Ferencváros 23 éves kölcsöncsatára. – Ez egy előre megmondott prémium, minden csapatnál van ilyen rendszer, de mi akkor nem kapjuk meg, ha kiesünk az élvonalból. Horváth Károly megmutatta, hogy megvan a pénz, itt nincsenek csúszások, és mindig minden időben ki van fizetve. Úgy gondolom, hogy motiválni szeretett volna minket ezzel.”

A Lombard otthonában aratott 1-0-s győzelem után immár az sem titok, hogy mennyi az annyi! Horváth Károly a Sport Televízió vasárnap esti, Harmadik Félidő című műsorában elmondta, amennyiben a csapat nem áll kiesőhelyen, akkor a döntetlenért 30, a győzelemért pedig 60 ezer forint jár fejenként. Amennyiben az utolsó, vagy az utolsó előtti helyen állnak a balatoniak, a penzum nem vész kárba, hanem halmozódik, és a szezon végén, bennmaradás esetén kiosztják.

Rövid fejszámolás után kiderült, hogy a siófokiak csupán egyetlen pontszerzésük, a második fordulóban, az Eger ellen elért 1-1 után nem álltak kiesőhelyen. Azóta volt hét győzelmük és három döntetlenjük, de ezeket követően egyszer sem tudtak a képzeletbeli vonal fölé kerülni a tabellán, tehát jelenleg fejenként 510 ezer forint vár a játékosokra. A céljukat csak akkor érhetik el, ha a Pápa kikap Diósgyőrben, ők pedig megverik az Újpestet, tehát bennmaradás esetén 570 ezer forint járna nekik!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!