NB I

Elkapták a ritmust

A Pápa ellen győztes gólt szerző Takács Zoltán abban bízik, hogy az Újpest nem lesz annyira motivált, mint ők.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Lombard Pápa idegenbeli legyőzésével az utolsó fordulóig nyílttá tette a kiesés kérdését a tavasszal felzárkózó Siófok együttese. A záróforduló előtt a két csapat között két pont a differencia, és ha a balatoniak legyőzik hazai pályán a pocsék formában lévő Újpestet, a Pápa pedig nem nyer a Diósgyőr otthonában, akkor a téli sereghajtó véghez vinné a csodát, amire korábban talán senki sem számított, és jövőre is az élvonalban szerepelne.

Nagy szerepet játszott a Lombard elleni győzelemben a parádés szabadrúgásgólt szerző Takács Zoltán, aki pont a hétvégi ellenfél, az Újpest csapatából igazolt Siófokra. A 29 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy tökéletesen működött az előre megbeszélt taktika a Pápa ellen.

– Az volt a fontos, hogy ne kapjunk gólt, ezért nem is azt játszottuk, amit szoktunk – magyarázta az egyszeres válogatott hátvéd. – Nekünk igazából nagy védekező csapatnak kéne lennünk, de az utóbbi mérkőzéseinken kiderült, hogy ez nem mindig van így. Elsődleges szempontunk az volt, hogy hozzuk le a meccset gól nélkül, és tudtuk, hogy nem lesz öt-hat lehetőségünk, amiből rúghatunk három gólt, hanem csak két-három helyzetünk lesz, és abból kell egyszer betalálnunk, és utána megpróbáljuk kibekkelni. Ezt teljes mértékben teljesítettük, de volt egy kis nehézség benne, amiért Máté Janit kiállították a hatvanötödik perc tájékán. Kellett egy félórát úgy védekeznünk, hogy behátráltunk a saját tizenhatosunkra. Benne volt a pakliban, hogy eggyel kevesebben leszünk, de így is úgyis meg kellett tartanunk ezt az előnyt.

– Gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett. Meglepő módon visszarúgta a labdát Szűcs Lajos helyére! Hogyan emlékszik vissza a találatra?

– Szabadrúgáshoz jutottunk, olyan tizenhét méterről. Ezeket Melczer Vili szokta elvégezni, aztán odaálltunk mindketten, és megbeszéltük, hogy mi legyen. Kérdeztem, hogy ellövi-e a rövidre, de ő is tudta, hogy Szűcs Lajosnak a hosszú a gyengéje, és mondta, hogy rúgjam el a hosszú sarkot, és szerencsére sikerült kiválóan eltalálnom. Szűcs Lajost nagyon tisztelem, mint embert, és mint kapust a pályafutása miatt, de láttam már korábban, hogy más is rúgott gólt neki a hosszú sarokra. Kicsit úgy érzem, hogy be szokott lépni a rövid felé, ezért gondoltam, hogy visszarúgom neki a hosszúra. Nem mintha oda olyan könnyű lenne neki gólt rúgni, ezt egy szóval sem mondom. Jól el kellett találni, nekem szerencsém volt, és sikerült.

– Sokat hallani mostanában a Siófokon felgyülemlő prémiumról. Mennyire motiválja a játékosokat a pénz?
– Van egy-két dolog, ami úgy keveredik ki az öltözőből, hogy szájról-szájra terjed, mint a népmesék. Ezáltal nem feltétlenül az igazságot adja vissza. Karcsi bácsi is elmondta már, hogy az a prémium van benn, amit az Eger elleni győzelem óta gyűjtöget a csapat. Szépen gyűlik ez az összeg, amit csak akkor kapunk meg, ha sikerül kiharcolnunk a bennmaradást.

– Ez az utolsó fordulóban éppen volt csapata, az Újpest ellen jöhet össze. Mit vár az összecsapástól?
– Természetesen pluszmotiváció számomra, hogy a volt csapatom ellen lépünk pályára. Hasonló mérkőzésre számítok, mint a Pápa ellen. Különbség lehet azonban, hogy azért ellenünk a Lombardnak is kellett a pont, de úgy érzem, hogy az Újpestet ez a találkozó már annyira nem motiválja. Bár ott is vannak gondok, hiszen megint kikaptak, idegesek a szurkolók, és gondolom a vezetők is, ezért biztosan szeretnének bizonyítani a játékosok valamilyen szinten, hogy a Siófoktól ne kapjanak ki az utolsó fordulóban. Ennek ellenére nem tudom elképzelni, hogy olyan motiváltak legyenek, mint mi. Jó mérkőzést várok, szerintem sok lila-fehér drukker el fog jönni a Balaton-partra. Teljes mértékben a támadásra fogunk koncentrálni, meglátjuk, hogy mire leszünk képesek, de mindenféleképpen nyernünk kell. Nem arra kell figyelnünk, hogy mit játszik a Pápa, nekünk nyernünk kell és kész.

– Csak télen érkezett a Balaton-partra, de mit gondol, mitől lett ütőképesebb tavasszal a gárda?
– Nem akarok ilyen közhelyeket mondani, hogy összeállt a csapat, s a többi. Amikor idejöttem, láttam, hogy nem egy rossz csapat ez, és sokszor elgondolkodtam, hogy miért van ennek a gárdának csak kilenc pontja. Csodálkoztam, mert ennek a játékoskeretnek nem a kiesés ellen kellene küzdenie, persze ez csak az én véleményem, és elfogult vagyok, mert itt futballozom. Nem tudom, hogy mi változott, egyszerűen el kellett kapni a ritmust. Kijött az, ami benne van az együttesben. Nem egy kiesőcsapatról van szó, és most nyújtottuk azt a teljesítményt, ahol igazából a helyünk lenne. A tavaszi tabellán, ha minden igaz, az első tízben van a Siófok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik