NB I

Kozma István hazatér!

A lila-fehérek egykori játékosa a következő szezontól veszi át a csapat irányítását.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Július 1-jén csatlakozik az Újpest FC szakmai stábjához Kozma István! A negyvenszeres válogatott 2001-ben a lila-fehéreknél fejezte be pályafutását, tehát 12 év után tér vissza ismét a Megyeri útra – adta hírül a klub honlapja. A 48 éves szakembert az újpesti szurkolóknak aligha kell bemutatni, hiszen 1982 és 2001 között több mint 250 alkalommal lépett pályára lila-fehérben, miközben megfordult többek között a francia Bordeaux, a skót Dunfermline és az angol Liverpool együttesében is. Kozma 1998-ban bajnoki címet, 1987-ben pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett Újpest-mezben. A pro licences szakember a következő szezontól vezetőedzőként csatlakozik a klubhoz.

„Újpest keretbe foglalta és kitöltötte a pályafutásomat, hiszen itt kezdtem, itt fejeztem be, és külföldről is mindig ide tértem vissza. Nagyon sokat jelent számomra a klub, örülök, hogy újra itt lehetek, mondhatom, hogy hazajöttem Újpestre! Köszönöm a sorsnak és persze Roderick Duchatelet úrnak a lehetőséget. Marc Leliévre-rel csapatként, szorosan együttműködve dolgozunk majd. Mindent átbeszélünk, és a legtöbb kérdésben közösen döntünk majd” – mondta a szerződés aláírása után Kozma István.

A pásztói születésű edző tudatosan készült karrierje utáni életre, és már több mint tíz éve dolgozik az oldalvonal mellett.

„Játékosként azért már kialakul az emberben, hogy szeretné-e edzőként folytatni. Én nagyon szeretem az egész közeget, ami a labdarúgást körbeveszi, így egyértelmű volt a válasz. Először 2003-ban a Vasas fiókcsapatánál voltam vezetőedző, majd az angyalföldiek tartalékjait irányítottam. Ezt követően az első csapatnál sokáig Mészöly Géza munkáját segítettem. Utána megalapítottam Magyarországon az első rugótechnikai iskolát, az ott folytatott technikai fejlesztést pedig az elmúlt években a Vasas Kubala Akadémián és a Mészöly Focisulinál folytattam. Viszont aki ilyen sokat volt Újpesten, az előbb-utóbb edzőként is szeretne visszajönni. Boldog vagyok amiatt, hogy nekem ez megadatik.”

Kozma Istvánnak természetesen nem kell megmagyarázni, hogy a közönség milyen játékot vár a Szusza Ferenc Stadionban a csapattól.

„Talán még kicsit korán van konkrét célokról beszélni, de azt itt mindenki tudja, hogy mik a közönség elvárásai. A csapatnak az élmezőnyben kell majd végeznie, lehetőleg olyan játékkal, amelyet a szurkolók is élvezni fognak” – zárta a beszélgetést a július 1-jén munkába álló újpesti vezetőedző.

Olvasói sztorik