NB I

Radó ezúttal is eldöntötte

A Haladás a fiatal csatár góljával 1-0-ra nyert az Újpest otthonában az OTP Bank Liga 29. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 29. forduló
Újpest FC – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2300 néző. Játékvezető: Erdős
Újpest: Balajcza – Szélesi, Vermes, Antón, Iandoli – Balogh B., Vasziljevics, Simon K., Christ, Pollák (Remili, 66.) – Tshibuabua. Edző: Marc Leliévre
Haladás: Mursits – Schmmier, Guzmics, Devecseri, Tóth P. – Iszlai (Szakály A., 60.), Simon Á. – Gyurján (Kalász, 64.), Nagy G., Ugrai (Andorka, 75.) – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerző: Radó (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három hazai játékos volt kénytelen kihagyni a meccset: Kabát Péter, Proesmans és Sztaniszavljevics. A Haladásnál továbbra is sok a hiányzó: Rózsa Dániel, Halmosi Péter, Fehér Zoltán, Gőcze Gergő, Rajos Gábor és Búrány Zoltán sem egészséges, Németh Márió pedig az U18-válogatottal készül, ezért ők mind-mind hiányoztak péntek délután. Érdekesség, hogy hosszú kihagyás után Kenesei Krisztián ezúttal újra ott volt a keretben, a kispadon kapott helyet.

A kilencedik percben Iandoli beadását Tshibuabua fejelte kapura, Tóth Péter a gólvonalról tisztázott, a kipattanót pedig Simon Krisztián küldte kapura öt méterről, de Mursits Roland védte. A folytatás sem alakult unalmasan, de a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, vagy úgy sem. Leginkább a mezőnyben zakatoltak a csapatok. A szombathelyiek tűntek taktikusabbnak, a hazaiak kiábrándítóan játszottak.

A második félidő elején Christ kétszer is távolról próbálkozott, de Mursits mindkét távoli lövést kivédte. A 61. percben Ugrai Roland szabadrúgását, csakhamar pedig Szakály Attila kísérletét védte Balajcza. A 66. perc Nagy Gábor lövése mellé, a 74. percben Szakály szabadrúgása fölé ment. A szombathelyiek aktívabbak voltak előrefelé, a hajrában például Andorka ugratta ki Szakály Attilát, aki visszasarkazta a labdát a feladónak, de egy védő közbelépett.

A kilencvenedik percben újpesti labdavesztés után Radó András megindult a kapu felé, amikor a tizenhatoshoz ért, csinált egy-két cselt, és a hálóba lőtt, ezzel eldöntötte a meccset (0-1). A harmatos első félidőt követően a fordulás után mutatott teljesítményével megérdemelten győzött a vendégcsapat. A Haladás legutóbb 1985 szeptemberében nyert az Újpest otthonában.

– Tragikomédia! Nem találok szavakat… Sajnos minden héten csak negatívumokat látok, nem tudok kiemelni pozitívumokat. A szívem szakad meg – mondta állandó szakértőnk, Szanyó Károly, az Újpest egykori olimpikon csatára. – Ilyen emberek kellenének Újpestre, mint Radó András! Ezúton, a Rangadó.hu hasábjain ajánlom a belga tulajdonos figyelmébe. Nagy örömmel látnám nyártól az újpesti csapatban. Kenesei Krisztián ott volt a kispadon, de ha pályára lép, nem ennyi, hanem több lett volna a különbség. Az Újpest első kapura lövésre az ötvenötödik percig kellett várni. Az első félidőben nem nagyon emlékszem veszélyes megmozdulásra. Nem akarom önmagamat ismételni, de elképzeléstelen az egész, nem tudok felfedezni semmi tudatosságot benne. Hétről-hétre ugyanazt látom, sajnálom a szurkolókat. A Haladás kellemes meglepetés volt, főleg a támadószekciója: Ugrai, Iszlai, és Simon Ádám. Radó nálam hasonló kaliber, mint Kovács István. Ilyen fiatal, tehetséges játékosokra kellene építeni a válogatottat. És nem csak a távoli jövőben, hanem a jelenben is. Óriási fantáziát látok benne. Nagyon tetszik a dinamizmusa és a gyorsasága. Lehet látni, hogy gólt akar rúgni. A szombathelyiek nem játszottak jól, de sokkal többet tettek a sikerét. Szép jövő előtt áll ez az összeszedett, fiatal tárasság.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik