NB I

Majdnem sztrájkoltak a Haladás-focisták

Marton Zsolt alpolgármester beszélte le a figyelmeztető sztrájkról a pénzükre váró játékosokat?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu információi szerint a Szombathelyi Haladás játékosai arra készültek, hogy szerdán tíz perc edzés után az öltözőbe vonulnak, ezzel a figyelmeztető sztrájkkal felhívva a figyelmet, hogy a klub jelentős anyagi elmaradásban van velük szemben.

A kollégánk a helyszínen tartózkodott a mai edzés időpontjában, ami közel félórás késéssel kezdődött. Az öltözőből azonban nem csak a szakmai stáb tagjai és a játékosok jöttek ki, hanem ott volt Tóth Miklós ügyvezető és Marton Zsolt, Szombathely sportért felelős alpolgármestere is.

A Haladás ezt követően félórás edzést tartott, de a tréning után a játékosok és a vezetőedző is arról nyilatkozott, hogy a terveknek megfelelően, az ilyenkor szokásos tréninget végezték. Más felvétésünkre nem reagáltak.

A Rangadó.hu értesülései szerint a sztrájk a többi között azért maradt el, mert az Illés Akadémia vezetősége jelezte azoknak a fiatal focistáknak, akik tőlük “ösztöndíjat” kapnak, hogy amennyiben “lerövidítik” az edzésüket, nem jutnak hozzá a feléjük meglévő tartozáshoz.

Információnk szerint egyébként az Illés Akadémia amúgy sem él meg könnyű napokat, hiszen nemrégiben egy utánpótlás-válogatott játékos, aki az NB II-ben stabil kezdő, csapot-papot maga mögött hagyva elment Szombathelyről, mert nem kapta meg a megígért juttatást. A focista időközben visszatért.

– Nem tudok anyagi problémákról. A prémiumok kifizetésével tartozunk, de azt máskor is később kapták meg a játékosok, amikor az MLSZ-től pénzhez jutottunk – mondta megkeresésünkre Kóbor László, az Illés Sportalapítvány elnöke, a Haladás kisebbségi tulajdonosának képviselője, aki fenti két értesülésünket cáfolta.

Értesüléseink szerint Marton Zsolt alpolgármester a mai edzés előtt azt mondta a játékosoknak, hogy többségi tulajdonosként amit a város vállalt, azt időarányosan teljesítette.

A Rangadó úgy értesült, hogy az öltözőben, elhangozott, két héten belül minden elmaradást, prémiummal együtt megkapnak a játékosok. Információink szerint Marton Zsolt az mondta, ha ez nem így történik, akkor komolyan el kell gondolkozni a folytatásról…

Honlapunk több játékost is elért telefonon, akik név nélkül sem voltak hajlandóak információt adni a mai nap történéseiről, és az elmaradás mértékéről. Tóth Miklós és Kóbor László nem vette fel a telefonját, Marton Zsolt alpolgármester viszont készségesen nyilatkozott a Rangadó.hu érdeklődésére:

– A tulajdonosok a szezon elején, és a vége felé is tájékozódnak a csapatnál lévő problémákról, illetve azok megoldásáról. Természetesen gratuláltunk a teljesítményükhöz, hiszen erős középcsapat lett a Haladás – mondta Marton Zsolt. – Áttekintettük a játékosokkal kapcsolatos szerződéses dolgokat, egyfajta kibeszélő show volt ez, amely során a játékosok is elmondhatták, hogyan látják a jövőt a klubbal és a pénzügyekkel kapcsolatban egyaránt. Minden fennálló kérdésben maximálisan eredményesnek tekinthető találkozás volt ez. A klub anyagi ügyeiről nem kívánok tájékoztatást adni. Nincsenek jelentős problémák, amelyek felvetődtek, azokat rendezni tudtuk, tehát stabilan zárjuk a jelenlegi szezont, és kezdjük a következőt.

Olvasói sztorik