NB I

Strestík teljesen maga alatt van

Interjú a győriek újdonsült bajnokával, a Leonardónak sérülést okozó cseh csatárral.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO bajnoki címe mellett a legnagyobb port kavaró történet a napokban nem más, mint az aranyérmes Marek Strestík nevéhez fűződik. Mint ismert, a cseh támadó középpályást kiállították a Ferencváros elleni 1-0-ra megnyert találkozón, miután hátulról becsúszva súlyos sérülést, szárkapocscsont-törést okozott Leonardónak. Az eset óta a Fradinál a légiós fejét követelik, mondván szándékosan rúgta le klubjuk legnagyobb értékét, és hiába kért nyilvánosan bocsánatot, a brazil szerint egyenesen ki akarta végezni őt a cseh vitéz. Ha ez még nem lenne elég, kedden az MLSZ fegyelmi bizottsága öt hónapra eltiltotta a labdarúgót, miután megmozdulását szándékosnak ítélték.

Marek Strestík a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, egyáltalán nem számított ilyen mértékű büntetésre, hiszen ő nem akart senkinek sérülést okozni.

– Nagyon nem számítottam ilyen hosszú eltiltásra. Nagyon szomorú vagyok a történtek miatt, és nagyon sajnálom az egészet. Nem is tudtam felhőtlenül örülni a bajnoki aranyéremnek – mesélte Strestík. – Három nap eltelt már, de nem vagyok jól, teljesen magam alatt vagyok, persze ez szerintem senkit nem érdekel. Nem szándékosan okoztam sérülést, és szomorú vagyok, ha bárki is így gondolja. Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot Leonardóval, de a Ferencvárostól azt mondták nekem, hogy várjak a műtét utánig. Úgy tudom, ez már megtörtént, de semmi visszajelzést nem kaptam, sajnos semmit nem tudok ezzel csinálni. Én megtettem minden tőlem telhetőt, nyilvánosan bocsánatot kértem tőle, nem tudom, hogy csinálhatok-e ennél többet.

– Volt már hasonló eltiltása korábban?
– Még soha nem volt ilyen jellegű eltiltásom. Az első ilyen eset egy hónapja történt, amikor Pécsett kiállítottak, és egy meccset kaptam. Utólag kiderült, hogy abszolút nem volt jogos a piros lap, de már nem lehetett törölni az eltiltást. Elvileg ezt is belevonták a mostani büntetésembe, amiért visszaeső vagyok. De nem értem, miért, hiszen jól lehetett látni a felvételeken, hogy az én térdemre léptek rá, és mégis én lettem kiállítva.

– Milyen volt az ünneplés, tudta azért függetleníteni magát a történtektől?

– A győri emberek megérdemelték már ezt a bajnoki címet, hiszen nagyon hosszú ideje vártak már erre. Nagyon örülök annak, hogy a Győri ETO harminc év után újra bajnok lett, de ma is mondtam a feleségemnek, hogy én nem érzem úgy magam, mint akinek most bajnoki címet kellene ünnepelnie. Fáradt vagyok testileg és lelkileg is, teljesen le vagyok törve a történtek miatt.

– Hogyan tekint vissza a szezonra? A bajnokság kezdetekor gondolták volna, hogy aranyérem lehet a vége?
– Természetesen az volt a célunk a bajnokság előtt, hogy megszerezzük az aranyérmet. Nagyon nehéz dolgunk volt, de a kemény munka, amit elvégeztünk a mesterrel és a srácokkal meghozta a gyümölcsét. De ez nem csak a mi érdemünk, hanem az egész városé, illetve a klubnál dolgozó minden emberé, akik egész évben nagyszerű munkát végeztek.

– Az eltiltása keddtől már életbe is lépett, mit fog csinálni a következő öt hónapban?
– Nincs más választásom, mint edzeni, edzeni és edzeni. Próbálok nem kiesni a ritmusból, és várom, hogy leteljen az eltiltásom, és újra futballozhassak. Úgy tudom, hogy a büntetésem csak a magyar meccsekre vonatkozik, ezért bízom benne, hogy a nemzetközi porondon pályára léphetek.

Olvasói sztorik