NB I

Strestík: öt hónap eltiltás

Az MLSZ rendkívül súlyosan megbüntette a Győri ETO cseh játékosát. A Videotonnak fizetnie kell!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága május 14-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

OTP Bank Liga

Marko Vukaszovics (Kecskemét) 1, Alekszandar Alempijevics (Ferencváros), mint visszaeső 2, Mészáros István (Paks) 1, Völgyi Dániel (Győri ETO) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Marek Strestik (Győri ETO), mint visszaeső, a labdarúgó-mérkőzésektől – 2013. május 14-től kezdődően – öt hónapra szóló eltiltást kapott. A Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen súlyos, ellenfele pályafutását is veszélyeztető sérülést okozott Leonardónak, a vendégek játékosának. Strestik hátulról történt becsúszása önmagában is rendkívül veszélyes volt, és nem is a labdára irányult, ezért döntött a fegyelmi bizottság a szokatlanul súlyos szankció mellett.

Tavaly a kispesti Tandia eltörte a diósgyőri Csirszki Martin lábát. Négy hónapra eltiltották. Most Strestík öt hónapot kapott. Vajon mi a különbség lábtörés és lábtörés között?

Az MTK ellen, labdarúgó átigazolási díjának meg nem fizetése miatt indult fegyelmi eljárást megszüntette.

Az Újpest–Honvéd mérkőzésen a hazai és vendégszurkolók megbotránkoztató, gyűlöletkeltő megnyilvánulásai miatt az Újpestet, mint visszaesőt 400 ezer forint, a Honvédot, mint visszaesőt 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik. A mérkőzésen mindkét szurkolótábor egy-egy csoportja rasszista, megbotránkoztató rigmusokat skandált, cigányozott, és minősíthetetlen hangnemben gyalázta az ellenfél szurkolóit, ez indokolta a pénzbüntetést.

Tárgyalás megtartása után Bíró Péter sportszakember (Lombard Pápa) ellen korábbi határozatában kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Tárgyalás megtartása után a Diósgyőrrel szemben, az FTC elleni mérkőzéssel kapcsolatos határozatában kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

Magyar Kupa

A Győr–Videoton mérkőzésen történt rendezési hiányosság miatt a Győrt írásbeli figyelmeztetésben, a Videoton FC-t, mint visszaesőt labdarúgóinak és sportszakembereinek a mérkőzés lefújása után a játéktéren tanúsított sportszerűtlen megnyilvánulásai miatt 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik. A mérkőzés lefújása után a Videoton edzői, játékosai (köztük egy korábban kiállított játékos) a lefújást követően súlyosan sportszerűtlenül viselkedtek, a pályára berohanva reklamáltak, fenyegetően léptek fel a játékvezetőkkel szemben, a kialakult tumultuózus jelentek nem valók futballpályára.

Hiába hőbörögtek tehát a székesfehérváriak, hiába vádoltak boldog-boldogtalant a biztonsági emberek állítólagos ámokfutása miatt, a vége az lett, hogy nekik kell a zsebükbe nyúlniuk…

NB II

Kovács Attila (Veszprém) 1 és Mark Otten (FTC) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A fegyelmi bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Olvasói sztorik