NB I

Bokatörés után döntetlen

A diósgyőri Gosztonyi András súlyosan megsérült, de a helyette beálló Seydi két gólt lőtt a Fradinak.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 2-2 (1-2)
Diósgyőr, 10 ezer néző. Játékvezető: Solymosi
DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász (Hanek, 63.), Kádár, Gohér – Gosztonyi (Seydi, 5.), Fernando, Tisza T., Elek Á., Luque (Takács P., 58.) – Rudolf G. Edző: Kovac Zoltán
FTC: Jova – Alempijevics (Martinus, 79.), Gyömbér, Besics, Sváb (Perics, 87.) – Somália, Józsi, Leonardo, Csukics (Aborah, 35.), Jenner – Böde. Edző: Ricardo Moniz
Gólszerzők: Seydi (13., 74.), illetve Jenner (7.), Gyömbér (44.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem voltak jelentős változások egyik oldalon sem a vesztes meccsek után. Érdekesség, hogy a Diósgyőr legutóbb 31 évvel ezelőtt nyert hazai pályán a Fradi ellen bajnoki meccset.

Az ötödik percben Csukics olyan durván csúszott rá Gosztonyi András lábára, hogy a hazaiak játékosának eltört a bokája és értelemszerűen le kellett cserélni. Két perccel később Csukics passzolt Bödéhez, aki Ribánszki mellett Jennerhez emelt, ő pedig közelről az üres kapuba lőtt (0-1). A hazaiak lest reklamáltak, mindhiába. Nem sokat késett a válasz: a 13. percben Tisza beívelésébe Jova Levente ujjheggyel beleért, de a labda éppen az üresen érkező Seydihez került, a cserecsatár pedig az ötösről az üres kapuba lőtt (1-1). Egy perccel később Böde Dániel fejelt arasznyival a kapufa mellé.

A 29. percben Fernando visszafejelt labdáját Rudolf Gergely 12 méterről, nagy helyzetből a kapu mellé lőtte. Két perccel később Luque távoli szabadrúgása zúgott el a kapu mellett. A negyvenedik percben egy vendégszöglet után Gyömbér Gábor fejese szállt el a kapufa mellett. A szünet előtt ismét jött egy sarokrúgás, és mivel a kipattanót Gyömbér a hálóba lőtt, fővárosi vezetéssel ért véget az első félidő (1-2).

Leonardo először: az 52. percben labdát szerzett, majd a felezővonaltól a tizenhatosig szólózott, de erős, pontos lövését Ribánszki védte. Leonardo másodszor: a 66. percben ismét veszélyeztetett, de ezúttal célt tévesztett. Leonardo harmadszor: egy perccel később Vági András szerelte a kapura törő brazilt. A hetvenedik percben Böde Dániel szólója sem végződött góllal, ráadásul szándékos kezezésért ő kapott sárga lapot. Négy perccel később egy hazai szabadrúgást követően Tisza Tibor passzát Seydi lőtte a hálóba (2-2). Érdekesség, hogy gyakorlatilag ez volt a hazaiak első helyzete a második félidőben, fél órán keresztül a Ferencváros dominált.

A 91. percben az FTC végzett el szögletet, a labda Leonardo elé került, aki tíz méterről az égbe lőtt. A hajrá nem hozott változást az eredményben, a meccs képe alapján a DVTK lehet elégedettebb a döntetlennel.

A mérkőzésről a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán készített elemzést:

Látom, Ricardo Moniz nagyon megszerette a Fradi pufikabátját, és mi tagadás, én is elfogadnék egyet, de biztos vagyok benne, hogy ma minimum 24 fok volt…

Magyar szinten rangadót láttunk, hiszen az a körítés, ami itt volt, nagyon kevés helyen jellemző. Jó volt az idő és a pálya is, ráadásul tízezer néző volt a lelátókon, a légiósokkal teletűzdelt, milliárdokból gazdálkodó csapatok összecsapásán. Egy sajnálatos sérüléssel indult a meccs, de Csukics ártatlan volt a továbbcsúszó combja találta el Gosztonyi Andrást. Ez beárnyékolta a kezdést, de csak három percig, mert gyorsan elkezdtek futballozni a csapatok, és a szurkolók is rákezdtek. A FTC jobban játszott, és hamar góllá érett a fölénye Jenner révén. Vági András nagy taktikai hibát vétett a jobb oldalon, hiszen miközben a többiek futottak, ő csak sétált kifelé, ezért nem volt les.

Egyébként is jobban nézett ki a Ferencváros, agresszívebben játszott, többet birtokolta a labdát, éppen ezért váratlan volt Seydi egyenlítése, amihez kellett Jova bakija is. Ezt követően a diósgyőriek kerültek némi fölénybe, agresszíven letámadták a Fradit, 10-15 percen keresztül ők irányították a játékot, labdát szereztek, helyzeteket dolgoztak ki. A félidő vége felé ismét a Fradi került fölénybe, párharcokat nyertek, és a védelem mögé tudtak kerülni. Éreztem, hogy megint vezetést szerezhetnek, még a szünet előtt, és az előnyük megérdemelt volt. Sok szabálytalanság tarkította a meccset, zaklatott volt a hangulat a kispadoknál, a lelátón és a pályán is. Solymosi játékvezető nagyon sokat hibázott a mezőnyben, bár döntő hibát nem vétett.

A Fradi úgy jött ki, hogy fizikálisan, gyorsaságban és technikailag is nagy fölényt harcolt ki, ez helyzetekben és futómennyiségben is megmutatkozott. Leonardo parádézott, bár kihagyta a ziccereit. Komoly fölényben voltak a vendégek, de éreztem, hogy ez a Diósgyőr szerencsés lehet, és az FTC kihagyott helyzetei megbosszulhatják magukat. A szabadrúgásnál kifutott a Fradi védelme egy megbeszélt jelre, de a labdát Tisza Tibor kapta, aki nem volt lesen. Nagy taktikai fegyelmezetlenség volt így kilépni a fővárosiak részéről. A DVTK három-négy kapura lövéséből a második gólt hozott.

A Fradi nagyon megverte a Diósgyőrt, de egyszer hibázott hátul, s ezt kihasználták a hazaiak. Iramában nagyon jó volt a meccs, amely színvonalában is az átlag fölé emelkedett, s láttam nagyon jó egyéni teljesítményeket is. A találkozó összképe alapján győzelmet szalasztott el a Ferencváros, de a fölényét elherdálta azzal, hogy nem használta ki a ziccereit a második félidőben.

Olvasói sztorik