Hírek

Lemondott Szentes Lázár

Ismét Siófok volt a végállomás a Diósgyőr edzője számára: vasárnap Kovac Zoltán vezeti a DVTK-t.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Siófok, végállomás?

Benczés Miklósnak a végállomást jelentette a siófoki 1-0-s vereség tavaly tavasszal. Vajon megismétli a sors önmagát egy év elteltével? Szentes Lázárnak súlyos kérdést kell feltennie. Önmagától kell kérdezni és önmagának kell válaszolnia, és ez a legnehezebb, nem az újságírói kérdések, amelyekre rendszerint néhány odavetett szó és gunyoros mosoly a felelet. Önmagát nem nevetheti ki. Ha nincs kettős mérce, akkor bizony mérlegre kell tennie a saját teljesítményét, levonni a konzekvenciát és (le)lépni. Ellenkező esetben elismeri, hogy a diósgyőriek korábbi edzőjének, Benczés Miklósnak a menesztése alaptalan volt. Istennek van humora. Néha fanyar.

A fenti mondatok egy diósgyőri szurkolótól származnak. Szerda délutánra kiderült, Benczés után Szentesnek is Siófokon volt a végállomás!

– A Siófok ellen elveszített találkozó másnapján Szentes Lázár, a DVTK vezetőedzői feladatokat is ellátó szakmai igazgatója a csapat sikeres szereplése érdekében felajánlotta lemondását. A lemondást a klubvezetés elfogadta – mondta a klub honlapján Dudás Hunor ügyvezető. – Távozásával lezárult egy hároméves ciklus a DVTK történelmében. Nem túlzok, ha azt mondom, a mínuszról indultunk 2010 őszén, amikor nem csak a csapat állt távol az első osztálytól, hanem a körülmények sem voltak méltóak egy százéves klubhoz. Szentes Lázár szakmai igazgatónak komoly érdemei vannak abban, hogy visszajutott a DVTK az NB I-be és ezzel párhuzamosan sikerült elkezdeni a klub utánpótlásának rendbetételét is. Szentes távozásával megszűnik a szakmai igazgató pozíciója, a következő szezon kezdetére kialakítjuk az új klubstruktúrát. Az átmeneti időszakban házon belül oldjuk meg a vezetőedzői poszt betöltését. A bajnokságból hátra lévő hét mérkőzésen a pro lincenccel rendelkező Kovac Zoltán utánpótlás szakmai igazgató megbízott vezetőedzőként irányítja az első csapat munkáját. A szakmai stáb további összetétele változatlan marad.

Olvasói sztorik