NB I

Nyaralni mentek a Balatonhoz

A Diósgyőr kiábrándítóan gyenge játékkal 3-0-ra kikapott az immár nem sereghajtó Siófok otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 20. forduló
FGSZ Siófok – Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Siófok, 200 néző. Játékvezető: Bognár T.
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes (Fodor M., 78.) – Pál Sz. (Máté J., 63.), Melczer V., Gál A. Kecskés, Nagy T. (Menyhárt A., 82.) – Dajics. Edző: Horváth Károly
DVTK: Ribánszki – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Gallardo (Gosztonyi, 54.), Elek Á. (Takács P., 78.), Fernando (Bacsa, 65.) – Rudolf G., Seydi, Tisza T. Edző: Szentes Lázár
Gólszerzők: Dajics (32.), Kádár (öngól 57.), Máté J. (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dajics annak ellenére bent maradt a siófoki kezdőben, hogy a Fradi elleni meccsen képtelen volt gólra váltani az évszázad helyzetét. Máté János továbbra is csak a kispadon kapott helyet. A DVTK kapujába visszatért a Videoton ellen remekül védő, ám a paksi mérkőzést eltiltás miatt kihagyó kapus, Ribánszki László. Gosztonyi, Takács Péter és Hanek ezúttal csereként várt bevetésre, Abdouraman, Luque és Csirszki sérülés miatt hiányzott.

A várakozásoknak megfelelően lagymatag iramban, kezdődött a meccs, de némi meglepetésre a sereghajtó hazaiak voltak aktívabbak előrefelé. A 12. percben megtört a jég: Rudolf Gergely megszerezte első gólját diósgyőri színekben, de nem sokáig örülhetett, mert a játékvezető les miatt jogosan érvénytelenítette a találatot. A huszadik percben Dajics szerzett labdát Kádár Tamástól a tizenhatos előterében, majd Nagy Tamáshoz passzolt, aki 14 méterről nem lőtt kapásból, hanem cselezgetni kezdett, és amikor végül kapura küldte a labdát, Ribánszki védett.

A folytatásban is aktívabb volt a házigazda, és a 32. percben meg is szerezte a vezetést! Egy szöglet után Pál Szabolcs fejelt a kapufára, a saját visszapattanóját ismét kapura küldte, és Dajics segítette a hálóba a labdát (1-0). Egy perc múlva Seydi egyenlíthetett volna, de addig forgolódott a tizenhatoson belül, amíg a siófokiak felszabadítottak. Felpörögtek az események: a 35. percben Kecskés távoli bombája csupán néhány centivel kerülte el a vendégkaput. A balatoniak a továbbiakban is több veszélyes helyzetet alakítottak ki a sokat hibázó, pontatlan miskolciakkal szemben, de újabb gólt nem szereztek a szünetig.

A második felvonás elején Ribánszki védte Melczer Vilmos ígéretes lövését, majd az 56. percben ismét Kecskés próbálkozott távolról, de pontosan. Egy perccel később a Tímár Krsztián mellett felugró Ribánszki László csak kiütni tudta a hazaiak beívelését, a labda a csapatkapitány, Fehér Zsolt elé került, aki azonnal kapura küldte, Kádár Tamás még beleért, de a lábáról a hálóba pattant (2-0). A 62. percben Gohér szabadrúgását védte Kurucz Péter. Ebben az időszakban, kétgólos hátrányban kezdett éledezni a DVTK.

A 72. percben Vadász Viktor hibája miatt Nagy Tamás egyes-egyedül találta magát a diósgyőri kaputól hat-hét méterre, de annyira meglepődött, hogy rá sem tudta lőni a labdát… Két perccel később szép akció végén a hálóban landolt a hazaiak harmadik találata is! Nagy Tamás kényszerítőzött Melczerrel, a visszakapott labdával az alapvonalig futott, pontos beadását pedig a csereként beállt Máté János fejelte a kapuba (3-0). A nyolcvanadik percben Rudolf Gergely lövése a labdafogó háló fölött hagyta el a játékteret. Néhány perccel korábban egy hasonló próbálkozása nyomán bedobással jöhetett a Siófok… Pár perccel ezután Tisza Tibor másolta csapattársa pontatlan lövését, a másik oldalon pedig Takács Zoltán és Kecskés veszélyeztetett.

Meglepő, de teljesen megérdemelt hazai siker született, mert a balatoniak sokkal többet tettek a győzelemért, mint a pontatlanul és indiszponáltan játszó vendégek, akik a Videoton legyőzése után a paksi gyengélkedésüket is alulmúlták. A Siófok ezzel a sikerrel elkerült az utolsó helyről, ahol tavaly augusztus közepe, a harmadik forduló óta tanyázott. A balatoniaknak ez a legnagyobb különbségű sikerük a mostani szezonban, a miskolciakat csak a listavezető Győri ETO tudta legyőzni ilyen arányban.

A mérkőzésről a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa mondta el a véleményét:

Szentes Lázár a meccs után azt nyilatkozta, hogy nem az akarati tényezőkkel volt baj a Diósgyőr részéről. Ha nem az, akkor nem tudom, mi vezetett ehhez a vereséghez, hiszen két játékosuk egyhavi fizetése több mint a siófokiak éves költségvetése. Mély melankóliában voltak, és nem estek ki ritmusból. Rezzenéstelen arccal vették tudomásul, hogy gólt kaptak, és azt is, hogy tíz méterrel a kapu fölé rúgták a labdákat. Edzőbuktató játékot játszottak. Rossz zsoldosok, akik nem tudnak egy klubért, és a kimagaslóan nagy pénzért sem küzdeni. Egy lesgóljuk volt, de azon kívül a kapuig sem nagyon mentek el. Az egész mérkőzés merő unalom, és nagy csalódás volt.

Nem tudom, a vezetők és a szakmai vezetők mit szólnak ehhez. Meddig lehet ezt tűrni? A munkás kiscsapat példát mutatott, és a lényegesen szerényebb képességekkel rendelkező siófokiak akaraterővel, odaadással és lelkesedéssel kisebbfajta csodát vittek véghez, de kellett hozzá az unott futballt bemutató Diósgyőr is. A Videoton elleni mérkőzésen elfogadhatóan játszottak, de ez a produkció szakmailag és hozzáállás tekintetében is értékelhetetlen volt. Nagyon örülök, hogy a Siófok emelt fővel búcsúzik az első osztálytól. Igazából egyetlen mérkőzésen sem adták fel, csináltak buta dolgokat, amelyek a képességek hiányosságaiból adódtak. A mai meccsen csak azt a néhány tucat diósgyőri szurkolót sajnáltam, akik átutazták az egész országot, de a játékosok cserben hagyták őket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik