NB I

Ahol még a Barcelona sem tudna focizni…

Az előző klubja ellen készülő Pál Szabolcs azt mondja, előny lehet számukra a hazai pálya rossz talaja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyetlen pontot szerzett eddig az OTP Bank Liga tavaszi időszakában az FGSZ Siófok együttese. Egy döntetlen mellett négy vereség az idei mérlegük, legutóbb a Ferencváros ellen szenvedtek 4-2-es vereséget. A Balaton-partiaknál az idei szezonban húsz mérkőzésen négy gólt szerzett Pál Szabolcs, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, kis szerencsével akár döntetlennel is zárhatták volna a Fradi elleni összecsapást.

– Jobb csapat a Ferencváros, ennyi volt a mérkőzésben. Lehet, hogy kikaphattunk volna több góllal is, de kis szerencsével akár egy pontot is megkaparinthattunk volna, ám abszolút a jobb együttes nyert – magyarázta a 25 éves támadó. – Minden meccsen rúgunk gólt, de általában többet is kapunk. A bajnokságban tíz találkozón is mi szereztünk vezetést, de ebből csak hét pontot tudtunk szerezni, sajnos ez így jön ki mostanában. Nem tudok a védőinkre rosszat mondani, hiszen több helyzete volt a Fradinak, végig nyomás alatt tartottak minket.

– Sokszor jól futballoznak, de ez mégsem párosul eredményességgel. Mit gondol, mi hiányzik egy hőn áhított győzelemhez?

– Most két olyan meccs jön, amelyet meg lehet nyerni. Megpróbáljuk megnyerni ezt a két találkozót, és akkor talán egy normális szezont zárhatunk.

– Bíznak még a játékosok a bennmaradásban, nem adták még fel lélekben?
– Sosem adhatja fel az ember, nem lehet úgy kimenni a pályára, hogy már kiestünk. Minden összecsapáson pontot, pontokat kell szereznünk, és meglátjuk, hogy mire lesz elég. Nem egyszerű hétről-hétre így pályára lépni, de ilyen helyzetbe kerültünk, ezen kell megpróbálni javítani. A következő két találkozó vízválasztó lehet. Nem vagyunk mi olyan rossz csapat, ahány pontunk van, és ahogy a tabellán állunk. Az utolsó három-négy helyezett csapat közül azért mi vagyunk azok, akik megnehezítik az erősebb gárdák dolgát.

– Kedden délután a DVTK csapatát fogadják, mit vár a találkozótól?
– Olyan pályánk van, amelyen bárkit meg lehet verni, talán még a Barcelona sem tudna focizni ezen a talajon. Viccet félretéve úgy gondolom, hogy abszolút nyerhető meccs. Nagyon nehéz meccs lesz, de a Diósgyőr sincs túl jó formában, úgyhogy abszolút győzelmet várok.

Olvasói sztorik