NB I

Pintér, a kedves taktikus

Egykori játékosai, Fehér Zoltán, Thomas Sowunmi és Tóth Mihály véleményét kérdeztük a bajnokcsapat edzőjéről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második bajnoki címét ünnepelhette vasárnap este a Győri ETO vezetőedzője, Pintér Attila. A szakember korábban a Ferencváros élén nyert aranyérmet 2004-ben. Sikerei közé tartozik még ugyanebben az évben a Magyar Kupa elhódítása, illetve egy esztendővel később, a Sopron edzőjeként is magasba emelhette a trófeát. A heves vérmérsékletű, szigorúnak tűnő szakemberről a Rangadó.hu egykori játékosai véleményét kérdezte.

A Haladás 31 éves védője, Fehér Zoltán a kupagyőztes Matáv Sopron tagjaként, és a közelmúltban a Győri ETO csapatában is együtt dolgozott a trénerrel.

– Az elért eredményei mindent elmondanak arról, hogy milyen edző – kezdte mondandóját Fehér. – Úgy gondolom, az idei Győrt is nagyon jól felkészítette, nem véletlenül szerezték meg a bajnoki aranyat. Igaz, hogy kiváló játékosok alkotják a győriek keretét, de sosem egyszerű a sok jó labdarúgóból eredményes csapatot csinálni, és ez mindenképp az ő érdeme. Az aktuális együttesét remekül felkészíti taktikailag és mentálisan is. A futballmérkőzéseken és az öltözőben elég sok ember viselkedik teljesen másképp, mint a hétköznapokon vagy a civil életben. Ő is egy ilyen személy, az öltözőben és a pályán nincs helye tréfának vagy mellébeszélésnek, de amennyire én ismerem, a magánéletben nem annyira szigorú ember. Sajnálom, hogy középső védőként hátrébb kerültem nála a rangsorban. Azt mondták, nem számítanak rám, tehát szakmai okok miatt távoztam Győrből, semmi személyes!

Az NB II-es FC Ajka 34 éves csatára, Thomas Sowunmi duplázott a Ferencvárosban, Pintér Attila irányításával.

– Jó edzőnek tartom, és az eredményei is őt igazolják – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére a korábbi magyar válogatott csatár. – Nagyon sokat gyakoroltuk vele a csapatmozgásokat, amiből úgy gondolom, a későbbiekben rengeteget profitálhatott mindenki. Erre óriási hangsúlyt fektetett. Emberileg sem tudok rosszat mondani róla, nincs vele bajom. Egyébként a pályán és az öltözőben is nagyon közvetlen, de a meccs hevében természetesen mindenkinek megemelkedik a vérmérséklete. A pályán és a focin kívül persze sokkal kedvesebb, mint amit a nézők láthatnak belőle, sőt az utóbbi években szerintem még nyugodtabb is lett.

Fehér Zoltánhoz hasonlóan a Matáv Sopron kupagyőztes csapatának tagja volt Tóth Mihály. Az egykori kiváló csatár szerint sokkal rutinosabb és nyugodtabb edző lett az évek alatt a friss bajnok Pintér Attila.

– Nagyon nagy taktikusnak tartom őt, taktikailag mindig nagyszerűen felkészített csapatai vannak. Úgy gondolom, most a Győri ETO-nál nagyon jó játékosállománnyal tudott együtt dolgozni, és amióta másodszor átvette a győriek irányítását sok kreatív játékos került a keretbe – magyarázta az NB III-as Nagykőrösi Kinizsi edzőjeként tevékenykedő Tóth Mihály. – Ezáltal sokkal nagyobb lett a variálási lehetősége, és úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyerték meg a bajnokságot. Számomra ez abszolút nem volt meglepetés, mert egy nagyon jó edzőnek tartom. Az edzői pályájának elején nagyon sok kritika érte, a Fradiban is voltak anno olyan hangok, hogy nem igazán szeretnek vele együtt dolgozni. Véleményem szerint azonban már lehiggadt, és biztosan máshogy kezeli ezeket a szituációkat. Az évek rutinosabb és láthatóan nyugodtabb lett, ezáltal pedig jobb edzővé is vált.

Olvasói sztorik