NB I

„Nem lehet összehasonlítani a két együttest”

A nyolcvanas évek aranycsapatából Glázer Róbert, Hannich Péter és Hajszán Gyula vélekedett az újdonsült sikercsapatról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harminc év után lett bajnok ismét a Győri ETO! A Rangadó.hu érdeklődésére három legendás játékos beszélt a mosatni sikerről, illetve arról, milyen volt a helyszínen látni azt, amit a pályán már átélhettek három évtizeddel ezelőtt.

Az utolsó bajnoki címnek már nem, de az 1982-es sikernek tevékeny részese volt Glázer Róbert, aki azután Belgiumban játszott. Az egykori szövetségi kapitány szerint Pintér Attila csapata már az európai trendnek megfelelő stílusban futballozik.

– Teljesen megérdemelten nyerte az ETO a bajnokságot – kezdte Glázer Róbert, aki napjainkban Balatonfüreden dolgozik. – Már hosszú évek óta nagyon alapos munka folyik a csapatnál, az már kérdés, hogy volt egy edzőváltás, de Csertői Aurél is nagyon jó munkát végzett. Aztán visszatért Pintér Attila, és nagyon szisztematikus munkával összerakta a csapatot, tehát kiváló szakmai munka folyt a klubnál. Ugyan a játék látványosságán lehet vitatkozni, de az a céltudatosság, amit a Győr játszik, nemzetközi szintű, és remélem, nem hamarkodom el a véleményemet. Maga az egész felépítés, a sokpasszos játék az európai trendet követi. A Verebes-korszak után nagyon nagy volt az elvárás, hiszen jómagam is részese voltam annak a szezonnak, amikor száz fölött rúgtunk gólt. Bízom benne, hogy sok olyan mérkőzés lesz ezáltal, hogy az ETO bajnokságot nyert, amelyen olyan hangulat lesz, mint a vasárnapi mérkőzésen. A régi győri játékosokkal szoktam követni a mérkőzéseket a helyszínen, és a bajnokavatón is jelen voltam. Úgy gondolom, az összes kilátogatónak óriási élmény volt.

A Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula 1982-ben és 1983-ban is tagja volt a bajnok győri csapatnak, és 36 alkalommal a válogatottban is pályára lépett. A kisalföldi zöld-fehérek 51 éves legendája örülne, ha az elkövetkezendő éveket is meghatározná az ETO sikere.

– Ebben az évben az a csapat nyerte a bajnoki címet, amely a legjobb teljesítményt nyújtotta. Nagyon tudatos játék jellemezte a csapatot az idei szezonban, ami nagy stabilitást adott a bajnokságra – magyarázta Hajszán Gyula. – Nem a legtámadóbb, vagy a legszebb futballt játszották, de Pintér Attila céltudatosan, jól összerakta ezt a társaságot. Remélem, hogy az elkövetkezendő éveket is meghatározza ez a szereplés, jó lenne az európai kupasorozatban is jól teljesíteni, ez lenne a legjobb a városnak, a szurkolóknak is. A legtöbb meccset a helyszínen tekintettem meg, amire nem értem ki, azt pedig a televízióban követtem. Bízom benne, hogy sokat örülhetek még az ETO sikereinek.

Az 1981–1982-es szezonban 22 találattal gólkirályi címig jutott az ETO-ban Hannich Péter, aki jelenleg a győri teremlabdarúgók vezetője is. Az 56 éves egykori középpályás úgy gondolja, idén az döntött, hogy hamar kilábalt a csapat a hullámvölgyből.

– A legkiegyensúlyozottabb csapat idén a Győr volt, úgyhogy megérdemelten nyerték meg a bajnokságot, nekik volt a legkisebb hullámvölgyük ebben a szezonban, hiszen az őket követő Videotonnak, és az MTK-nak is voltak hosszabb gyenge periódusai. Ennek tudható be, hogy újra, harminc év után bajnokcsapat van az ETO-nak. A nyolcvanas évek aranycsapatával azért nem lehet összehasonlítani a mostani együtteset, hiszen rengeteg idő eltelt azóta, más futball volt akkor, és más van jelenleg. Akkor még ennél is támadóbb együttes volt, amely száz fölötti rúgott góllal lett aranyérmes, de mindkettő a maga korszakának legjobbja volt, hiszen magyar bajnok lett – mondta el Hannich Péter.

Olvasói sztorik