NB I

Győr–Fradi rangadó a jubileumok jegyében

Ünnepre készül vasárnap a Győri ETO: a klub 50, illetve 30 évvel ezelőtti bajnokcsapatát köszöntik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy ünnepre készül vasárnap a Győri ETO, de nem csak azért, mert eldőlhet a bajnoki elsőség a listavezető javára! A klub 50, illetve 30 évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett csapatait köszöntik félnapos program keretében a Ferencváros elleni bajnoki rangadót megelőzően.

– Az ETO-nál ez a jubileumok éve, ötven éve nyertük az első, és harminc éve az eddigi utolsó aranyérmünket – mondta Horváth Cs. Attila klubmenedzser a csütörtökön Győrben tartott sajtótájékoztatón. – Vasárnap délután az Audi segítségével autókaraván járja Győr belvárosát, a kocsik fedélzetén az egykori kedvenc játékosokkal. A stadionban lévő ETO-shopban pedig kiállítás nyílik a két csapat korabeli relikviáiból.

Utána az ünnepi díszvacsora következik, amelyen a résztvevőket köszönti és megajándékozza Tarsoly Csaba, az ETO elnöke; Borkai Zsolt, Győr polgármestere és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke; Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára, továbbá az ETO 100 Baráti Kör.

– A legendák köszöntése a Ferencváros elleni NB I-es mérkőzés előtt a centerpályán fejeződik be – folytatja Horváth Cs. Attila. – A mérkőzésre soha nem látott mértékben fogynak elővételben a jegyek, így biztos, hogy több mint tízezer néző lesz a lelátókon, de elképzelhető, hogy teltház, tizenhatezer szurkoló fogadja majd a pályára lépő csapatokat.

A fokozott érdeklődés valószínűleg annak is köszönhető, hogy az OTP Bank Ligában listavezető Győri ETO akár vasárnap megszerezheti története negyedik bajnoki címét, amennyiben legyőzi a Ferencvárost, a második helyezett Videoton pedig vereséget szenved a címvédő Debrecen vendégeként.

Szintén nagy ünneplésre készülnek a Ferencváros elleni rangadó szünetében, amikor a klubvezetés a gyepen köszönti a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát, amely egy nappal korábban játssza a Bajnokok Ligája-döntő visszavágóját Veszprémben, s jó esélye van a történelmi, első nemzetközi sikerére, mivel háromgólos előnnyel várja a második felvonást a norvég Larvik ellen.

Pintér Attila, a Győri ETO FC vezetőedzője szerint számukra most nincs fontosabb, mint a Ferencváros elleni vasárnapi rangadó:

– Nagyon jó játékosokból álló remek csapat érkezik hozzánk. Eltiltott játékosunk nincs, de vannak gondjaink, Koltai Tamás például szerdán részleges térdszalagszakadást szenvedett. Velünk ellentétben a Ferencváros pihenhetett hét közben, igaz, mi is több játékost pihentettünk a kupamérkőzésen. Kiváló hangulatra, jó mérkőzésre számítok, amelyen mi szerezzük meg a győzelmet – mondta Pintér Attila.

A Győri ETO 109 éves történetében idén először fordulhat elő, hogy a csapat duplázik, azaz bajnoki címet szerez és megnyeri a Magyar Kupát is ugyanabban az évben.

Olvasói sztorik