Hírek

Boldog vesztes lett a Győr

A Videoton 2-1-re nyert az ETO otthonában a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján, mégis a kisalföldiek jutottak tovább.
Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
Győri ETO FC – Videoton FC 1-2 (0-0)
Győr, 3400 néző. Játékvezető: Szilasi
Győr: Molnár P. – Svec, Had, Djordjevics, Dinjar – Nicorec (Lipták, 62.), Kamber, Dudás Á. (Strestík, 53.) – Pilibaitis, Kink, Koltai (Andrics, 58.). Edző: Pintér Attila
Videoton: Bozsovics – Brachi, Caneira, Juhász R., Szolnoki – Gyurcsó (Paraiba, 74.), Mitrovics, Kovács I. (Torghelle, 58.), V. Gomes, Álvarez – N. Nikolics (Vinícius, 66.). Edző: José Gomes
Gólszerzők: Kink (92.), illetve Kovács I. (57.), Brachi (tizenegyesből 73.)
Kiállítva: Juhász R. (75.)
Továbbjutott: Győri ETO (3-2)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eleinte többet birtokolta a labdát a Videoton. A 2-0-s előnyben lévő hazaiak érthetően nem erőltették mindenáron a támadást, és mivel jól védekeztek, a fehérváriak előtt nem adódott számottevő lehetőség a gólszerzésre.

Aztán az első félidő közepén megélénkült a játék: a 22. percben Djordjevics rosszul vett le egy labdát nyolc méterre a kapujától, Nemanja Nikolics elvette tőle, majd fordulásból a kapu fölé lőtt. Két perccel később Koltai vett le egy magas labdát a bal oldalon, csinált egy cselt befelé, majd a bal alsó sarok mellé tekert a tizenhatos csücskéről. A 25. percben hatalmas helyzet maradt ki: Brachi lapos beadásáról előbb Álvarez, majd Nikolics maradt le az ötösön.

A 34. percben Mitrovics hibája után Kink egyedül vezette a labdát a Videoton kapusára, el is gurította mellette, de a kapufa mellett is… A 38. percben Álvarez szögletét Juhász Roland a kapufára fejelte. Az első felvonásban a labdabirtoklási fölényen kívül mással nem büszkélkedhettek a vendégek, mert bár volt egy-két lehetőségük, a széleket nem használták ki megfelelően, és a párharc megfordításához nem kerültek közelebb.

A szünet után Kink kézzel ért a labdához, de nem kapott sárga lapot, pedig már volt neki egy… Kisvártatva Nikolics hagyott ki nagy helyzetet: Néhány méterről éppen Molnár kapus kezei közé fejelt. Aktívan kezdte a második félidőt a Videoton, és az 57. percben meg is született a gól: Mitrovics ugratta ki Kovács Istvánt a jobb oldalon, aki néhány lépés után a hosszú sarokba bombázott (0-1). Egyre feszültebbé vált a légkör a pályán, Kink ismét megkaphatta volna második sárgáját, és Juhász Roland is a kiállítás sorsára juthatott volna, de ekkor még mindketten a pályán maradtak. Rendkívül feltűnő volt, hogy Szilasi játékvezető minden szabálytalanság után mérlegelte, adjon-e sárgát, vagy ne…

A 64. percben Nikolics egy ütközés után mozdulatlanul a földön marad, rövid időre az eszméletét is elvesztette, ezért a pályára robogó mentőautóval gyorsan kórházba szállították, agyrázkódás gyanújával. Egyik legjobb játékosuk elvesztése után is támadásban maradtak a vendégek, a győriek viszont képtelenek voltak ritmust váltani. A 73. percben Gyurcsó Ádám remek színésznek bizonyult, miután hatásosan játszott el egy szabálytalanságot Dinjar mellett a tizenhatoson belül, Szilasi pedig meglehetősen hiszékeny ember lehet, hiszen büntetőt ítélt, amelyet Brachi értékesített (0-2).

A 75. percben Djorjevics padlót fogott, ezért Juhász Roland megkapta második sárga lapját, a Videoton tehát emberhátrányba került. Az ítélet nagy vihart kavart a pályán és a kispadoknál egyaránt, a fehérváriak másodedzőjét, Jorge Mendoncát elküldte a kispadtól a bíró. A látogatók tíz emberrel is támadásban maradtak, de a 91. percben a győriek vezettek veszélyes kontrát, de Strestík indítása után Bozsovics a kapujából messze kifutva, becsúszva mentett Svec elől. A 92. percben jött a slusszpoén: Kink kapott pontos labdát a szélen, a tizenhatos sarkáig nyargalt, szemmel láthatóan senki nem vette komolyan, ő viszont a túlságosan kint álló Bozsovics mellett a hálóba lőtt (1-2).

A legvégén Torghelle veszélyes fejesét nagy bravúrral védte Molnár Péter, így Tarmo Kink slusszpoénjával a vesztes győriek jutottak a fináléba! A Videoton edzője, José Gomes a lefújás előtt a pályára szaladt, a sípszót követően pedig tömegjelenetek alakultak ki a gyepszőnyegen, a biztonsági emberek és a fehérvári játékosok között tettlegességre is sor került!

– Az első perctől kezdve benne volt a levegőben a tűz! Igazi kupameccset láthattunk, annak minden sava-borsával, de méltatlan volt, hogy a játékvezető nem nőtt fel a feladathoz – értékelt a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott csatára. – Csak olyan bíró tud ilyen rosszul vezetni, aki soha nem futballozott ilyen szinten. A játékot, a játékosok cselekedeteit testközelből kell ismerni, hogy jól megítélhessen bizonyos nüánszokat. Juhász kiállítása hol volt kiállítás? Sehol! Ezzel alapvetően befolyásolta a mérkőzést, és azzal is, hogy Kinknek már az első félidőben piros lapot kellett volna adnia. Maga a játék csodálatos volt, a Videoton játékban magasan felülmúlta a Győrt. A hazaiak tíz ember ellen sem mertek támadni, pedig akkor már nem voltak előnyben összesítésben. Nem tudom, mire játszottak! Arra, hogy a hosszabbításban elfáradnak a vendégek? Abban a harminc percben? Korábban a győriek céltudatos játékkal nem véletlenül vezették magabiztosan a bajnoki tabellát, de tavasszal a Vidi bizonyította, hogy jobb csapat, mint az ETO, amely mostanság mély gödörben van. A győzelem, illetve a továbbjutást nem kell megmagyarázni, de ha ezt a meccset boncolgatjuk, akkor megállapíthatjuk, hogy a hazaiaknak momentumuk sem volt. Pintér Attila azt mondta, tették a dolgukat, de nem használták ki helyzeteiket? De könyörgöm, hát nem is volt helyzetük! A Videoton lefutballozta őket, és tíz emberrel is továbbjuthatott volna, de ilyen a futball… A szerencsésebb csapat jutott tovább, a jobbik pedig kiesett. Nem hibáztatom Bozsovics kapust, mert beadásra számított. Senki nem gondolt arra, hogy Kink kapura lőhet. Szép és váratlan csatárteljesítmény volt, de továbbra is azt mondom, hogy érdemtelenül jutott tovább az ETO. Igazi kupamérkőzés volt, nagyon jól játszó Videoton esett ki.

Olvasói sztorik