NB I

A titkárnőt is megúsztatták

Völgyi Dániel számára leírhatatlanul jó érzés volt telt ház előtt bajnoki címet szerezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt napokban minden a Győri ETO csapatáról szól, ami nem is csoda, hiszen vasárnap a Ferencváros 1-0-s legyőzésével eldőlt, hogy harminc év után újra bajnoki aranyérmet ünnepelhet az együttes. A találkozó egyik hőse a tizenegyest rendkívül higgadtan értékesítő Völgyi Dániel volt, aki a bajnokcsapat egyik legbiztosabb pontja volt az egész szezon során, és végig kiegyensúlyozott, illetve védő létére gólerős játékot produkált. A lefújást követően is nagyon szimpatikusan és szerényen nyilatkozó 25 éves balhátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már kezdi elhinni a történteket, és nagyon boldog a bajnoki cím miatt.

– Megmondom őszintén, még két nap után is folyamatosan csörög a telefonom, és kapom az üzeneteket. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ennyi gratulációt kapok. Hatalmas ünneplés volt, és borzasztóan boldog vagyok, amiért sikerült megnyernünk a bajnokságot, a karrierem eddigi csúcspontja ez az aranyérem – mondta Völgyi Dániel.

– Az elmúlt két nap eseményei során volt olyan sztori, ami nagyon emlékezetes és sosem fogja elfelejteni?

– A meccs után volt nagy az ünneplés, hétfőn már mindenki a pihenéssel volt elfoglalva. A vasárnapi mérkőzés utáni medencés sztori biztos mindenkinek emlékezetes marad. A titkárnőtől elkezdve a vezetőkig mindenki a vízben találta magát, hiszen a játékosok a nagy ünneplés közepette mindenkit ott szerettek volna látni, aki tett a csapatért, hogy pezsgővel a kezekbe együtt élvezzük azokat a perceket, és együtt ünnepelhessük a bajnokság megnyerését.

– Győztes gólt rúgott tizenegyesből, majd két perccel később a kiállítás sorsára jutott vasárnap. Hogy emlékszik vissza a sorsdöntő találkozóra?
– Azt gondolom, az első félidőben a Fradi talán kicsit nagyobb fölényben volt, de mi készültünk rá, hogy letámadnak minket. Tudtuk, mit fognak játszani, ennek ellenére a televízión keresztül, illetve a lelátóról lehet, hogy úgy tűnt, a Ferencváros dominált. Ettől függetlenül nekünk is voltak helyzeteink az első és a második félidőben is. Természetesen a Fradinak is voltak lehetőségei, el kell ismerni az ő játékukat is, nagyon jó csapat lesz belőlük. Úgy gondolom, a tizenegyes azonban megpecsételte a sorsukat. Örülök, hogy higgadtan és magabiztosan tudtam végrehajtani a büntetőt, és ezzel sikerült megnyernünk a meccset. Viszont azt, hogy két perc múlva engem kiállítottak, utólag visszanézve nem érzem jogosnak. Nem volt semmi szándékosság bennem az iránt, hogy Böde Danit lekönyököljem. Nem kétséges, fenn volt a kezem, de semmiféle ütésmozdulat nem történt. Az ő részéről természetes volt, hogy odakapott a fejéhez, hiszen tisztában volt azzal is, hogy nekem már van egy sárga lapom.

– Milyen volt szinte teltház előtt futballozni az ETO Parkban?
– Szenzációs érzés volt, nem is tudom szavakkal leírni, mit éreztem. A magyar futballnak is több ilyen kéne, amikor ennyi szurkoló van a stadionban. A nézők annyira bele tudják vinni a játékosokat az egész játékba, hogy át tudják lendíteni a holtponton a csapatot, és tizenkettedik játékosként belehajszolják a győzelembe a labdarúgókat. Még ha rosszul megy a játék, akkor is belehajtanak abba, hogy bármilyen áron gólt szerezz.

– Hogyan készülnek a hátralévő meccsekre, illetve a kupadöntőre?
– Szerda délelőtt kezdünk el újra edzeni, ugyanúgy készülünk tovább, hiszen meg szeretnénk nyerni mindhárom mérkőzést. Nagyon fontos számunkra még a Magyar Kupa is, nem titkolt szándékunk, hogy elhódítsuk.

Olvasói sztorik