NB I

Nem az első, nem az utolsó?

Kink és Aleksidze már a negyedik bajnoki aranyérmét szerezte; összesen kilenc olyan játékos van a győrieknél, aki korábban már felért a csúcsra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Habár az ETO utoljára kereken harminc éve lett bajnok, azért a mostani aranycsapatból többen vannak, akik más együttesekkel korábban már felértek a csúcsra. A Rangadó.hu legújabb összeállításában annak néztünk utána, hány felnőtt bajnoki aranyérmük volt már a győri labdarúgóknak.

A listát Tarmo Kink és Rati Aleksidze vezeti, nekik ez már a negyedik bajnoki aranyérmük. Az észt támadó a Levadia Tallinn együttesével 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban is megnyerte hazája pontvadászatát, míg a grúz csatár a Dinamo Tbiliszivel vitte véghez ugyanezt még a kilencvenes évek utolsó három évében.

A sort Linas Pilibaitis és Nikola Trajkovics folytatja két-két aranyéremmel. A litván középpályás az FBK Kaunas csapatával 2003-ban és 2006-ban nyert, a szerb játékos pedig a Crvena Zvezda színeiben diadalmaskodott 2006-ban és 2007-ben is.

Az egy bajnoki arannyal rendelkezők táborában mindössze egy légióst találunk, ő a szerb Lazar Sztanisics, aki macedón bajnoknak mondhatja magát, hiszen 2008-ban a szkopjei Rabotnicskivel ért fel a csúcsra. Akad még négy magyar, akik valamelyik mostani vetélytárs színeiben lettek bajnokok: Takács Ákos (Ferencváros, 2004), Pátkai Máté (MTK, 2008), Lipták Zoltán (Videoton, 2011) és Farkas II Balázs (DVSC, 2012) számára az idei lesz a második magyar bajnoki aranyérem a vitrinben, bár szegény Farkasnak egyikhez sincs túl sok köze…

Mitől különleges a negyedik?

Érdekesség, hogy most először lett bajnok a győri csapat egyik korábbi játékosa irányításával.

Négy bajnoki címet mondhat magáénak vasárnap este óta a Győri ETO FC, de most először nyert úgy, hogy a csapat egykori játékosa ült a kispadon. Korábban Hidegkuti Nándor, az aranycsapat kiválósága, és Verebes József, a Mágus vitte dicsőségre az ETO-t, ám egyikük sem játszott a csapatban. Pintér Attila igen. Az 1993–1994-es bajnokságban 13 meccsen lépett pályára középhátvédként – éppen Verebes József csábította Győrbe. A csapat korábban egyébként Magyar Kupát sem nyert még olyan trénerrel, aki az ETO labdarúgója volt, hiszen Szusza Ferenc és Kovács Imre nem szerepelt Győrött.

Olvasói sztorik