NB I

Vonszolták magukat a diósgyőriek

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pécsi MFC – Bp. Honvéd 0-3

Lőrincz Emil, Pécs: – Rettentően rosszul játszottunk, mentálisan sem úgy álltunk a mérkőzéshez, ahogy kellett volna, ma ez egy ilyen nap volt, nagyon csúnya vereséget szenvedtünk. Nagyon szégyellem magam, a játékosokkal el kell beszélgetnünk, hiszen mentálisan és taktikailag is olyan hibákat követtek el, ami ehhez a vereséghez vezetett. Minden játékosunk magasan a tudása alatt teljesített, hozzáállásban mindenképpen mást vártam.

Marco Rossi, Honvéd: – Az első félidőben mutatott játékkal nem voltam megelégedve.Teljes létszámnál is túlságosan defenzívek voltunk, és a letámadásoknál sem azt játszottuk, amit előzetesen kértem a csapattól. Emberhátrányban aztán már sikeresen tudtunk az új szituációhoz alkalmazkodni, megfelelően változtattunk. Örülünk a győzelemnek! A tizenegyesünknél a legnagyobb hibát igazából én követtem el. A mérkőzés előtt ugyanis nem jelöltem ki, hogy kik rúgják majd az esetleges büntetőinket. Ettől függetlenül a látottaknak nem lett volna szabad megtörténniük. A játékosok is hibáztak, de a felelősséget én vállalom. Miután nekünk minden játékosunk nagyon fontos, így nem tehetjük meg, hogy mindkettő, de akár csak az egyikük is kikerüljön a keretből. Ami történt, megtörtént, szerencsére azért nagy baj nem lett belőle. Természetesen majd levonjuk a megfelelő következtetéseket, és megoldjuk az ügyet házon belül.

Ferencváros – Videoton 0-1

Ricardo Moniz, FTC: – Sajnos ismét elkövettük a szokásos hibánkat a mérkőzés elején, ezért nagy árat fizettünk. Nagy kár érte… Elég nagy lehetőségeink voltak az első félidőben ahhoz, hogy eldöntsük a mérkőzést, Leonardo és Böde helyzetét is ide sorolnám. Megvoltak tehát ma is a helyzetek, sajnos nem tudtunk élni vele.

José Gomes, Videoton: – Sikerült rögtön az elején gólt szereznünk, és utána is adódott öt-hat lehetőségünk, amiből betalálhattunk volna. Ez a mérkőzés arról kellett, hogy szóljon, hogy a csapatunk megmutassa az igazi arcát, bizonyítsa hogy bátran tud játszani. Ez ma sikerült, így a játékosok együtt ünnepelnek a szurkolókkal, de az élet megy tovább, hiszen még van hátra egy hónap a bajnokságból. Oda kell tennünk magunkat, és előre kell néznünk, hiszen azt szoktuk mondani, hogy már most a következő mérkőzéssel kell foglalkozni.


Debrecen – FGSZ Siófok 4-1

Kondás Elemér, Debrecen: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hamar megszereztük a vezetést. Utána jöttek még a további találatok. Nagyon szép gólokat rúgtunk, jól dolgoztak a srácok. A különbség akár nagyobb is lehetett volna. A játékosaim szép támadásokat vezettek, szép befejezésekkel. Jobb teljesítményt nyújtottunk, mint az elmúlt meccseken, bízom benne, hogy ez lökést adhat a gárdának.

Horváth Károly, Siófok: – Az első félidőben olyan elemi hibákat vétettünk, amelyet nem csak a mi csapatunk, hanem egyik együttes sem bírna el. Az első játékrészben több játékosunk is megadta magát. A szünetben annyit kértem a fiúktól, hogy a becsületükért küzdjenek, így szerencsével sikerült döntetlenre kihoznunk a második félidőt. Több helyzete volt a Debrecennek, teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. A második félidei hozzáállásunkkal elégedett vagyok, a játékkal abszolút nem.

Lombard Pápa – Újpest 0-1

Zsivóczky Gyula, Pápa: – Az egész mérkőzésen mi domináltunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de megint nem rúgtuk be azokat. Ez már vicc kategória… Nem tudom hova tenni, nem érdemeltünk vereséget, de próbálok pozitív maradni. Készülünk a következő meccsre, de jó lenne, ha vége lenne már ennek a szezonnak, és el tudnánk kezdeni egy új felkészülést. De van még öt mérkőzésünk, és bízom benne, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akik gólokat rúgnak. Griffiths-ben van gól, ezért nem cseréltem le, aztán elkövetett egy fegyelmezetlenséget, szabálytalanságot. Két komoly sérülés történt, Tóth Bence vesetájékon rúgás kapott, Nagy Sándornak pedig a szárkapocscsontjával van komoly probléma, remélem, nincs törés.

Marc Leliévre, Újpest: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, ahogy a meccs előtt is mondtam. Szerencsére tudtunk gólt lőni, örülök a győzelemnek, de voltak hibák is. A Pápa nagyon jól játszott, nem hagyott területet nekünk. Lehettünk volna Barcelona is, nem tudtuk azt játszani, amit előre kigondoltunk. Nekünk is lehetnek nehezebb napjaink, a lényeg hogy nyertünk.

Kaposvár – Haladás 3-2

Prukner László, Kaposvár: – Azt gondolom, azzal, hogy emberhátrányba kerültünk, megszabadultunk valamiféle lelki tehertől. Szerencsénk is volt, nem tagadom, de a csapat mindent megtett azért, hogy ezúttal ne a szimpatikus vesztes szerepében tetszelegjünk. Nekünk ez a hátrom pont nagyon fontos volt, köszönöm a fiúknak.

Artner Tamás, Haladás: – Nagyon hiányzott a csapatomból egy vezéregyéniség, és ráadásul többen rosszul is játszottak, ez az utóbbi időben nem volt ránk jellemző. Gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelten nyert, de bosszús vagyok, mert azzal, hogy a harmincadik percben emberelőnybe kerültünk, hatalmas lehetőséget kaptunk, de nem éltünk vele. Az egyetlen pozitívum, hogy mindkét csatárom, Ugrai Roland és Andorka Péter is gólt szerzett.


MTK – Diósgyőr 2-0

Garami József, MTK: – A Diósgyőrnek veszélyes támadói vannak, és pozitív, hogy stabilan megoldottuk a védekezést, nemigen volt gólhelyzete az ellenfélnek. Nyugodt támadásvezetés jellemzett minket, nem volt kapkodás annak ellenére, hogy viszonylag nehezen született meg a vezető gól. Volt néhány lehetőségünk az első és a második félidőben is, ezek alapján megérdemelten nyertünk. Nagyon örülök, hogy két kevésbé szerencsés mérkőzés után győztünk, fontos volt, hogy újra begyűjtsük a három pontot. Most fontos lesz a regeneráció, mert hat nap alatt három mérkőzést játszunk, ráadásul kedd után pénteken lépünk pályára, nem akármilyen csapatok ellen. Igyekszünk felkészülni, a vasárnapi átmozgató edzés és gyúrás után hétfőn egy edzés, majd kedden az Újpest elleni nagyon fontos mérkőzés következik.

Kovac Zoltán, DVTK: – Gratulálok az MTK-nak, a jobb csapat nyert. Kis szerencsével egy-nullás állásnál akár egyenlíthettünk volna, de minőségben és erőnlétben jelentősen felülmúlt bennünket a hazai gárda, megérdemelten győztek. A szünetben Elek Ákost azért kellett lecserélni, mert az öltözőbe érve hányt. Hogy ennek mi az oka, nem tudom, de nem engedhettem pályára a második játékrészben. Sajnálatos, hogy Tisza nem tudta meg időben, hogy be kell szállnia a játékba, s ezért állt percekig a második játékrész kezdete. Tíz nap alatt nem lehet csodát tenni. Aki kint volt a mérkőzésen, vagy televízión keresztül nézte, láthatta: a hatvanadik perc után már szinte csak vonszolták magukat a játékosok. Nincs megfelelő erőnlétünk, ennek hiányában pedig nem lehet taktikát, védekezési vagy támadási variációkat gyakorolni. A legnagyobb gondnak azt látom, hogy a DVTK-nál nincs erőnléti edző, aki megfelelő módszerekkel dolgozna a játékosokkal. Látszott, próbáltuk tartani a labdát, de nem maradt erő arra, hogy felérjünk a támadásokhoz, vagy ha felmentünk, akkor nem értünk vissza. Egyéni hiányosságok még a válogatott játékosoknál is vannak, a kollektív hiányosságokról már nem is beszélve. Nagyon kemény munkát végzünk, de nem lehet szezon közben pótolni az elmulasztottakat. Ezzel nem visszafelé kívánok mutogatni, csak a tényeket rögzítem! Nagyon nehéz így dolgozni, de remélem, kilábalunk ebből a helyzetből is…

(forrás: mtkhungaria.hu és boon.hu)

Győri ETO – MVM Paks 3-4

Pintér Attila, Győr: – Nem tudom, mi történhetett, nagyon nagy hibákat vétettünk a góloknál. Egy megnyert meccset buktunk el, nem volt benne a pakliban, hogy fordít a Paks. Ilyen hibákat nem lehet csinálni! Az első félidőben mindent megvalósítottunk, amit elterveztünk, a másodikban is megvoltak a lehetőségeink, de nem is értem, hogy a lövő játékost miért nem blokkoltuk.

Tomiszlav Szivics, Paks: – Az első félidőben is jól játszottunk, csak nagyon rosszkor kaptuk a gólokat, habár ezeknél általános iskolás hibákat követtünk el. A szünetben én dicsértem a fiúkat, akik nem is értették, hogy mi van velem… Nagyon örülök, hogy mindhárom cserejátékos betalált. A csapat bizonyította, hogy van tartása, hiszen háromgólos hátrányból is felállt a listavezető ellen, ez nem kis dolog. A csapatomnak gratulálok a mai teljesítményhez, a Győrnek pedig a bajnoki címhez!


Kecskemét – Eger 3-1

Horváth Ferenc, KTE: – Olyan volt ez, mint a Chokito: ronda, de finom. Hét nap alatt játszottunk három meccset, talán belefér egy ilyen gyengébb félidő a harmincfokos hőségben, mint amilyen a második játékrész volt. Mindent megtettek a játékosok, nem volt szép mérkőzés, de a győzelem értékéből ez semmit nem von le. Maximálisan elégedett vagyok.

Mészáros Ferenc, Eger: – Főleg a második félidőben rengeteg helyzetet hagytunk ki. Sok játékost nem tudtam bevetni, kényszerű cserét is végre kellett hajtanom, hárman egészen más poszton játszottak, mint ahol a helyük van, de le a kalappal a játékosok előtt. Annak is megvolt az oka, hogy a Kecskemét miért rúgott két gólt az elején, utána rendeztük a sorokat. Már két hónapja együtt dolgozunk, lassan kezdi átvenni a csapat azt a mentalitást, amit én képviselek: soha nem adjuk fel!