NB I

Emberelőnyben kapott ki a Haladás

A Kaposvár egy órán keresztül tíz emberrel játszott, mégis 3-2-re nyert a szombathelyiek ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 25. forduló
Kaposvári Rákóczi – Szombathelyi Haladás 3-2 (2-1)
Kaposvár, 1000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Kovács O., Hegedűs D., Jánvári – Thian, Petrazzi, Oláh L. (Horváth T., 80. Vrucina, 87.), Safarics, Balázs B. – Waltner (Addo, 65.). Edző: Prukner László
Haladás: Rózsa D. – Fehér Z., Guzmics, Devecseri, Tóth P. (Farkas M., 60.) – Simon Á. (Schimmer, a szünetben), Iszlai – Ugrai, Radó, Németh M. (Gyurján B., 61.) – Andorka. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Hegedűs (34.), Oláh L. (45+2., tizenegyesből 60.), illetve Andorka (45+1.), Ugrai (90.)
Kiállítva: Petrazzi (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A vendég szombathelyiek közül sérülés miatt hiányzott Halmosi Péter, Rajos Gábor és Nagy Gábor, illetve Kulcsár Kornél és Kenesei Krisztián sem volt tagja a keretnek, ezért bekerült a kezdőbe Németh Márió és Andorka Péter.

A 11. percben szép összjáték után Radó András éles szögből, öt méterről a kapusba lőtt. Három perccel később újabb nagy Haladás-helyzet maradt ki: Radó beadása üresen találta Iszlai Bencét, aki senkitől sem zavartatva, a kaputól 12 méterre rosszul találta el a labdát, amely így elment a kapu előtt. A másik oldalon Andorka Péter érkezett, de centikkel lemaradt…

Sokáig semmi említésre érdemes nem történt, aztán a harmincadik percben emberelőnybe került a vendégcsapat, mert Petrazzi csúnya belépője után megkapta második sárga lapját. Ha a játékvezető következetes lenne, egy perccel később ismét villant volna a piros lap, de a bíróra rárontó Okuka megúszta sárgával. Az emberhátrányba kerülő Kaposvár megszerezte a vezetést: a 34. percben egy szöglet után Hegedűs fejelt Rózsa kapujába (1-0).

A vendégek nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy többen voltak, sőt majdnem növelte előnyét a Rákóczi, de az élesen belőtt szabadrúgás éppen csak elment a szombathelyiek kapuja előtt. A hajrában gyors gólváltás következett, előbb Andorka használta ki a kaposvári védők megingását, és hét méterről a kapu közepébe lőtt, majd egy visszagurított labdát Oláh Lóránt senkitől sem zavartatva, 15 méterről védhetetlenül lőtt Rózsa kapujába (2-1).

A második félidőben Radó rögtön gólt szerezhetett volna: a bal oldalról tört a tizenhatoson belülre, majd lőtt, de a labda elment a kapufa mellett. A szombathelyiek folyamatosan ott voltak a Kaposvár kapuja előtt, a hatvanadik percben mégis a hazaiak szereztek gólt: Devecseri Szilárd teljesen egyértelmű szabálytalansága után Oláh Lóránt büntetőből volt eredményes (3-1).

A második félidő közepén a tíz emberrel játszó hazaiknál volt többet a labda. A játékvezető a 78. percben nem adott meg a Haladásnak egy tizenegyest: Andorka remek passza után Radó tört be a kapu előterébe, Hajdúch pedig szabálytalanul szerelte. A játékvezető előbb a tizenegyes-pontra mutatott, arrafelé is futott, majd amikor, odaért kifelé mutatott…

Egy Haladás drukkert, a biztonsági kamerák felvétele után a rendőrök vittek ki a stadionból. Állítólag a kerítésre mászott, majd nekiment egy biztonsági embernek. Az utolsó percben Radó passzolt remekül, Ugrai pedig tíz méterről elgurította a kaposvári kapus lába között a labdát (3-2).

Talán szezonbeli leggyengébb játékát nyújtotta a szombathelyi együttes, amely nem tudott pontot szerezni az egy órán keresztül emberhátrányban játszó Kaposvár ellen.

– Nagyon jó és színvonalas meccs volt. Az első harminc perc kiegyenlített, tapogatózó játékot hozott, kóstolgatták egymást a csapatok, keresték a fogást, de eközben is nagyon nyílt volt a találkozó, hiszen mindkét együttes támadófutballt játszott – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Botos Antal, a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója. – Emberhátrányba került a Kaposvár, de érdekes módon ez úgy változtatta meg a játék képét, hogy a hazaiak kerültek fölénybe, abszolút nem látszott meg a létszámkülönbség, ez eléggé meglepett. Két nagyon felkészült csapat találkozott, de a hazaiak motiváltabbak voltak, jobban akarták a sikert. Ezúttal a nagyon tehetséges szombathelyi fiatalok játéka halványabbra sikeredett. A rutinosabb kaposváriak föléjük nőttek. Megérdemelt kaposvári siker született, későn kaptak észbe a vendégek, volt egy-két lehetőségük, az egyikből gól is született, de ennek már nem volt jelentősége. A szombathelyiek kevés gólt kaptak eddig a bajnokságban, de most hármat is, ez is mutatja, milyen felkészült volt a Rákóczi.

Olvasói sztorik