NB I

„Nem vittek minket a lábaink”

Oláh Lóránt szerint jól futballoznak idén a somogyiak, de túlságosan olcsón adják a bőrüket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rapszodikusan teljesít az OTP Bank Liga tavaszi időszakában a Kaposvár együttese. Az utóbbi hetekben egymást váltják a győzelmek és a vereségek. A múlt héten például 2-0-s győzelmet arattak a Pécs vendégeként, majd otthon kaptak ki 2-1-re a Honvédtól. Oláh Lóránt szerint sokat kivett a keddi meccs a somogyiakból, ráadásul rendkívül mély talajon kellett játszaniuk, és a csatár szerint ez rányomta bélyegét a kispestiek elleni meccsükre is, így vereség lett a vége.

– Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy kell. Hazai pályán támadólag léptünk fel, helyzeteket alakítottunk ki, gólt is szereztünk – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére a rutinos támadó. – Sajnos a második játékrészben kijött az, hogy mi hét közben is játszottunk, ráadásul Pécsett bokáig érő homokban kellett futballoznunk. Megpihentünk a szünetben, és utána már nem tudtunk kellőképpen felpörögni. Éreztem én is, hogy baj lehet, próbáltuk is egymást biztatni, de a lábaink nem úgy vittek minket, ahogy akartuk. Balszerencsés gólokat is kaptunk, úgy érzem, nem érdemeltünk vereséget.

– A találkozón kihagyott egy büntetőt, hogy emlékszik vissza az esetre?
– Van egy technikám, ahogy a büntetőket lövöm. Valószínűleg nem koncentráltam eléggé, általában figyelem a kapusokat, hogy merre mozdulnak, de itt az utolsó pillanatban lenéztem a labdára, és ezért tudta a kapus megfogni a tizenegyesemet.

– Kemenes Szabolcs mégis úgy nyilatkozott, hogy ön a magyar mezőny egyik legjobb tizenegyes-rúgója…
– Hallottam, hogy ezt nyilatkozta. Köszönöm, ha így gondolja, biztosan elemezte a büntetőimet. Még egyszer mondom, mindig végig figyelem a kapusok mozgását, szerintem ő kivárt a legvégsőkig. Nagyon sokat gyakorolom, és nagyon biztosan értékesítem a tizenegyeseket, de tényleg nem tudom, hogy miért néztem le a labdára az utolsó pillanatban.

– Nagyon hullámzó teljesítményt nyújt a Kaposvár tavasszal. Hogy lehetne állandósítani a jó játékot?
– Ha kikapunk, általában akkor is jól játszunk. Nem tudok egyetlen olyan meccset sem mondani, amikor ne lett volna győzelmi esélyünk az elmúlt hat fordulóban. A meccsek nagy részében mindig jól futballozunk, de valahogy nagyon könnyedén kapjuk a gólokat, és olcsón adjuk a bőrünket. Ez nagyon zavaró, mert tényleg helyzeteket alakítunk ki, jól birtokoljuk a labdát is. Ki kell ezt javítanunk, hogy ne kapjunk ilyen könnyedén gólokat.

– Hétvégén az Eger ellen szerepelnek, mit vár a találkozótól?
– Az Eger nem tud hazai pályán játszani, azt hallottam, hogy a váci pálya elég rossz állapotban van. Valószínűleg nem lesz valami jó hangulatú mérkőzés, mivel nem hiszem, hogy sok néző fog kilátogatni. Az ilyen összecsapások mindig nehezek, főleg úgy, hogy mindenki elvárja, hogy legyőzzük az egrieket. Biztos vagyok benne, hogy szervezetten fognak játszani, ezért nem lesz könnyű dolgunk.

Olvasói sztorik