NB I

Bravúr után bukta

Ilyen ez a bajnoki szezon: a nagy győzelmeket általában kiábrándító vereségek követik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sokszor halljuk a rossz passzban lévő csapatok játékosaitól, edzőitől, hogy egy bravúrgyőzelem segítene kilábalni a hullámvölgyből. A Lombard Pápa példája szolgáltatta az apropót, hogy utánanézzünk, egy nagy siker, esetünkben a bajnoki címvédő Debrecen legyőzése tényleg hatással van-e a folytatásra. Nos, a Rangadó.hu legújabb összeállításából kiderül: ahogy a bakonyiak a bravúr után sima vereséget szenvedtek Pécsett, úgy a többi csapat sem tudott profitálni egy-egy kiugró sikerből, még középtávon sem.

A Lombard korábban is szolgáltatott már jó példát ebben a témakörben, hiszen kecskeméti sikere után kikapott a Pécstől, a Haladás legyőzése után pedig Siófokról távozott kudarccal. Kétségtelenül a Videoton elleni 1-0 volt a pápaiak eddigi legnagyobb meglepetés-győzelme, ezután viszont hosszú nyeretlenség következett, bár közben ott volt a téli szünet is…

Hogy a Ligakupát is becsempésszük összeállításunkba: a Fradi hosszabbításos legyőzése sem volt képes megtörni a Lombard rossz bajnoki sorozatát, tehát ilyen szempontból az a bravúr is hatástalan volt. Az Eger nagy sikerként könyvelhette el a bajnoki listavezető Győr legyőzését és búcsúztatását a Ligakupából, mindez mégsem adott lendületet a hontalan hevesieknek a pontvadászatra.

A Pécs csapata az MTK legyőzésével, majd debreceni vereségével bővíti felsorolásunkat, sőt kisvártatva a kecskeméti győzelem, majd a Győr elleni zakó következett. Ami az Újpestet illeti, lássunk két nyár végi rangadót egymás után: a Fradi ellen emlékezetes körülmények között nyertek a lilák, majd kikaptak az MTK-tól. Furcsa eset a Kaposváré: a debreceni tartalékcsapat elleni meglepetéssiker után vereség jó játékkal Győrben… A Rákóczi októberi példája: győzelem Diósgyőrben, majd bukta a Videoton ellen.

A Haladás törte meg az MTK remek szériáját, de aztán kikapott Debrecenben. A Kecskemét a Pécs otthonában tudott bravúrt bemutatni, hogy aztán hazai közönség előtt kikapjon a Pápától. A Diósgyőr októberben nyert az MTK ellen, majd elvérzett Debrecenben, sőt a következő fordulóban a Kaposvártól is kikapott. Az egyik legfrissebb példa is a borsodiaktól származik, hiszen kiváló meccsen megverték a Videotont, majd egy lagymatag találkozón kikaptak a Pakstól. Ami a tolnaiakat illeti: elhozták a három pontot a DVSC otthonából, hogy aztán kikapjanak odahaza a Kaposvártól. De az egyik legemlékezetesebb eset is az ő nevükhöz fűződik, hiszen az újpesti 6-0-s győzelmüket a Honvéd elleni, hazai 3-0-s zakó követte.

A Honvéd a szezon elején hosszú jó sorozatban volt, de a Fradi legyőzése után kikapott az MTK-tól és a Debrecentől is. Néhány héttel ezelőtt a Paks otthonában diadalmaskodtak, de az MTK elleni kudarc azt is elhomályosította. Debreceni részről jó példa lenne a Győr elleni 4-1 után a Kaposvár otthonában elszenvedett vereség, ha nem tudnánk, hogy a somogyiak otthonába a nemzetközi kupaszereplés miatt tartalékcsapattal ment a címvédő.

Természetesen vannak ellenpéldák is, és a Lombard Pápa itt is feltűnik: a Honvéd legyőzését nyugodtan sorolhatjuk a bravúrok közé, de ezután nem jött rögtön a hanyatlás, hanem egy döntetlen az Egerrel és egy újabb szép siker a Haladás ellen. Kevés sikerélmény érte ebben a szezonban az újonc egrieket, de ezek közül az első a paksi győzelmük volt, amelyet a Ferencváros elleni döntetlen követett. Emlékezetes volt a Debrecen ellen megnyert mérkőzésük is, amelyet egy újabb pontszerzés, a kaposvári iksz követett.

A PMFC az idénynyitó paksi bravúrgyőzelem után két döntetlennel folytatta, a kispesti siker után pedig az Eger elleni iksz következett, bár utóbbi nem valami nagy dicsőség, csak matematikailag kívánkozik ide. A Haladás részéről az Újpest elleni sikert a Honvéd elleni döntetlen követte.

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik