NB I

Mester vagy Miszter?

Összegyűjtöttük, hogyan szólítják az NB I-es csapatok labdarúgói az edzőjüket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Minden csapat esetében nagyon fontos a játékosok az edzők közötti összhang. Van, aki a szigorú, katonás trénerek keze alatt tud jobban dolgozni, de olyan is akad, aki inkább a baráti, bensőséges edző-játékos viszonyt részesíti előnyben. Mindennek fontos összetevője, hogy a játékosok hogyan szólíthatják aktuális edzőjüket. A Rangadó.hu alábbi összeállításából kiderül, hogy a magyar NB I-es klubok edzőit hogyan szólítják meg játékosaik. Az összeállításból arra következtethetnénk, hogy a sok mester miatt akár a Jedi-tanács is ülésezhetne kis hazánkban…

Győri ETO: Mester

A listavezető Győr edzőjét, Pintér Attilát mesternek szólítják a játékosok, és természetesen magázzák a szakembert.

MTK: Mester

A győri trénerhez hasonlóan Garami József is nagy tiszteletnek örvend, ezért az MTK fiataljai is mesternek hívják a szakembert.

Videoton: Miszter

Székesfehérváron érdekes a helyzet, hiszen külföldi tréner irányítja a gárdát. Szabó Gergő sajtófőnöktől megtudtuk, hogy mister-nek hívják a játékosok José Gomes szakvezetőt.

Ferencváros: Trainer

A Fradi csapatánál az angol a közös nyelv Ricardo Moniz és játékosai között, ezért a megegyezés szerint trainer-nek hívják a holland szakembert.

DVSC: Eli bá

– Az NB II-ben még mindenki Eli bának hívta Kondás Elemért. Itt, az NB I-es csapatnál a rutinos játékosoknak már megengedi, hogy tegezzék, de a fiataloktól természetesen elvárja a tiszteletet, és ők még mindig Eli bának szólítják – tájékoztatott a Debrecen középpályása, Szakály Péter.

Bp. Honvéd: Miszter vagy Marco

– Általában miszternek hívjuk a trénert, de akkor sem sértődik meg, ha a keresztnevén, azaz Marcónak szólítjuk – tájékozatott a csapat kapusa, Kemenes Szabolcs.

Diósgyőr: Mester

Szentes Lázár esete ugyanolyan, mint Pintér és Garami kollégáé. Vadász Viktor a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy mesternek szólítják a szakvezetőt.

Paks: Mester

– Tomiszlav Szivicset mesternek szólítjuk, a fiatalok nyilván magázzák az edzőt, de például nekem már olyan a viszonyom vele, hogy tegeződünk – mondta Bori Gábor.

Kaposvár: Mester

Prukner László is a jól bevált mester kifejezésre hallgat az öltözőben. Bank István arról is tájékoztatott, hogy van olyan idősebb, rutinos játékos, aki tegezi a szakembert, de a többség magázza.

Haladás: Mester és Tamás bá

A szombathelyi trénert, Artner Tamást is a mester jelzővel illetik játékosai, illetve az is előfordul, hogy Tamás bának hívják a zöld-fehér labdarúgók.

Újpest: Marc vagy coach

Kabát Pétertől megtudtuk, hogy az Újpest belga trénerét, Marc Leliévre-t a keresztnevén Marc-nak, vagy edző szó angol megfelelőjének, coach-nak hívják.

Pécs: Marci vagy Gabi

A baranyaiak télen kinevezett edzőjét, Márton Gábort tegezik játékosai, és a vezeték- illetve keresztnevéből adódóan Marcinak vagy Gabinak szólítják.

Kecskemét: Feri

– Mivel van olyan idősebb játékos a csapatban, akivel akár még együtt is játszott a tréner, ezért közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy tegezzük, vagy mesternek vagy Ferinek hívjuk – mondta a KTE kapusa, Antal Botond.

Lombard Pápa: Zsivó vagy Gyula bá

– Az idősebbek tegezik a vezetőedzőt, a fiatalok pedig természetesen magázzák, ennek megfelelően Zsivónak vagy Gyula bának szólítjuk Zsivóczky Gyulát – mondta a Rangadónak Rodenbücher István.

Egri FC: Mester

– Mészáros Ferencet mesternek hívjuk az öltözőben – tájékoztatott Albert Ádám.

Siófok: Karcsi bá

A sereghajtó Balaton-partiak vezetőedzőjét, Horváth Károlyt tanítványai csak egyszerűen Karcsi bának szólítják.

Olvasói sztorik