NB I

Sikeredző, takarodj!

Szép lehetsz, de okos nem! Edzők, akiket a jó eredmények ellenére sem fogadott el a közönség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar fociszurkolók sohasem arról voltak híresek, hogy visszafogták volna magukat: ami a szívükön, az a szájukon! Ez persze rendszeresen konfliktusokhoz vezet, de nem csak az ellenfél szurkolóival, hanem például a saját edzőjükkel is! Máris elérkeztünk a Rangadó.hu legújabb összeállításának témájához, amelynek apropóját az NB II Keleti-csoportjának első helyén álló Békéscsaba esete adta.

A viharsarkiak 2-0-s előnyről 3-2-re kikaptak hazai pályán a Szolnoktól, és a drukkerek máris megtalálták Dajka László vezetőedzőt. Összegyűjtöttük, hogy a közelmúltban kik voltak a sorstársai, tehát azok a szakemberek, akiket a sikerek ellenére sem szerettek a szurkolók.

Pintér Attila (Győri ETO)

A jelenlegi listavezető nyögvenyelősen kezdte a bajnokságot, hiszen 4-1-re kikapott Debrecenben, majd 1-1-et játszott a Haladással. A harmadik fordulóban a Kaposvár látogatott az ETO Parkba, és a szurkolók egy része már a kezdés előtt „megtalálta” az edzőt, folyamatosan szidalmazta, és a távozását követelte, persze, korántsem irodalmi stílusban… A Rákóczi vezetőgólja csak olaj volt a tűzre, de a kórus akkor sem lett sokkal halkabb, amikor a hazaiak nagy nehezen megfordították az állást és megnyerték a meccset. Pintér később két alkalommal is találkozót szervezett a szurkolókkal, ahol őszintén tisztázhatták a nézeteltéréseiket, problémáikat. Nyilván ennek, illetve a jó eredményeknek és az előkelő helyezésnek is köze van ahhoz, hogy azóta nem bántják az edzőt.

Artner Tamás (Haladás)

Minél nagyobb a tömeg, annál bátrabban kiabálnak az emberek, ez nem újdonság. Mint ahogy az sem, hogy az egyén akkor a legbátrabb, ha láthatatlan és névtelen maradhat, erre pedig a legalkalmasabb eszköz az internet. A szombathelyi szurkolók ritkán bántják a vezetőedzőjüket, a rendkívül szimpatikus fiatalítási filozófiát, illetve az eredményeket elnézve sok okuk nincs is rá. Tavaly ősszel azonban volt egy viszonylag hosszú sikertelen időszaka a csapatnak, de érdekes módon éppen egy győztes meccs, az Újpest elleni 2-0-s siker után kötöttek bele Artner Tamásba. ,,Örömteli, hogy Ugrai Roland személyében megtaláltam az ideális centerünket” – nyilatkozta a tréner. „Szarkeverő Artner takarodj! Tamás, mit képzelsz magadról? Szégyellheted magad! Ezzel a dumáddal a Keneseinek akarsz üzenni… Összeugrasztod a játékosokat. Miért kell ezt csinálni?” – jött a reakció egy szurkoló részéről a Haladás hivatalos honlapján.

Garami József (MTK)

A korrekorder mester az elmúlt egy-két évtizedben tett már annyit a klubért, hogy ha minden évben kiesne a csapattal, és a BLSZ IV-ig meg sem állna, akkor is csak köszönhetnének neki! Ennek ellenére az MTK huszonéves „szurkolói” gusztustalan hangnemben szidalmazták két évvel ezelőtt, amikor az együttes búcsúzni kényszerült az élvonaltól. A vezetők és Garami frappáns választ adtak, hiszen a mester az NB II-ben is a csapat élén maradt, visszajuttatta az NB I-be, bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, jelenleg pedig a tabella második helyén áll…

Urbányi István (Újpest)

2008 tavaszán történt, hogy a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Urbányi István vezetőedzővel. A korabeli lapok így tudósítottak az esetről: A mostanában már megszokott „Urbányi, takarodj!” szurkolói skandálás elérte célját. A vezetőség álláspontja szerint az elmúlt időszakban ugyan eredményesen szerepelt a csapat, de a mutatott játék nem olyan volt, mint amilyet elvártak…

Novák Dezső (Ferencváros)

Az FTC-nél szinte minden edzőt kikezdenek a drukkerek, és erre még büszkék is! A tempofradi.hu egyik cikkének például az az alcíme, hogy: „Nováknak, Nyilasinak, Pintérnek, Csanknak is takarodnia kellett!” Mivel mind a négy tréner bajnokságot nyert a csapattal, talán nem bennük van a hiba. A legemlékezetesebb talán Novák Dezső esete, akivel háromszor is bajnoki aranyérmet ünnepelhetett a Fradi, ráadásul a Bajnokok Ligája csoportkörébe is az ő irányításával jutottak, mégis az lett a végzete, hogy egy kifeszített transzparensen követelték a távozását.

Ricardo Moniz (Ferencváros)

Tavaly augusztusban, egy nappal kinevezésének hivatalos bejelentése után máris megjelent egy szavazás a Fradi szurkolói oldalán, ezzel a kérdéssel: „mikor hangzik fel először, hogy Moniz takarodj?” Mentségükre szóljon, hogy a válaszlehetőségek alá odaírták: mindent csupán viccnek szánták. Azóta már tudjuk, egyelőre semmi okuk kikezdeni a holland szakembert. Bár tökéletes biztonságban ő sem érezheti magát, hiszen az FTC-nél soha nem lehet tudni…

Olvasói sztorik