NB I

Játszadozott a Debrecen

A címvédő DVSC 4-1-re nyert hazai pályán a Siófok ellen, Coulibaly mesterhármast lőtt.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 25. forduló
Debreceni VSC-TEVA – FGSZ Siófok 4-1 (3-0)
Debrecen, 1000 néző. Játékvezető: Bognár T.
Debrecen: Verpecz – Nagy Z. (Simac 45.), Máté P., Mészáros, Korhut – Czvitkovics, Ramos, Bouadla, Ferenczi J. (Kulcsár 63.) – Sidibe (Dombi 75.), Coulibaly Edző: Kondás Elemér
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fodor M. (Nyári 45.) – Pál Sz. (Menyhárt 60.), Kecskés, Melczer, Nagy T. (Kiss 81.), Gál – Dajic Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Sidibe (2.), Coulibaly (25.,44.,53.) ill. Dajics (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este a kiesés ellen küzdő Siófokot fogadta a Debrecen csapata az OTP Bank Liga 25. fordulójában. A papírforma hazai győzelmet ígért, de a Balaton-partiak a korábbi években a címvédő mumusának számítottak. A debrecenieknél Szakály Péter sérülés, Bódi Ádám pedig eltiltás miatt hiányzott a kezdőcsapatból.

Álomszerűen indult a mérkőzés a hazaiak számára. A második percben Czvitkovics Péter kapott remek labdát a jobb oldalon, amelyet az üresen érkező Sidibe elé passzolt, ő pedig hat méterről a kapuba lőtt (1-0). A következő húsz percben nem történt sok említésre méltó esemény, egészen a 25. percig, amikor Sidibe passza után Ferenczi János előbb a kapufát lőtte telibe, de a kipattanó utáni beadását Coulibaly gyönyörűen a bal alsó sarokba fejelte (2-0). Továbbra is a Loki uralta a találkozót, jobban passzoltak, dominálták a találkozót a hajdúságiak. A félidő vége előtt egy újabb gólt is szereztek: a 44. percben Czvitkovics indította Coulibaly-t, aki könnyedén hagyta ott Tímár Krisztiánt, és 13 méterről a kifutó Kurucz Péter mellett a bal sarokba gurított (3-0).

Az második félidő nyolcadik percében harmadik gólját is megszerezte Coulibaly: Ferenczi beadása után Nyárit megelőzve juttatta a labdát öt méterről a kapuba (4-0). Tíz perccel később összejött a szépítés a Siófoknak: Nagy Tamás beadása után Dajics közelről csak a kapufát találta el, de Verpecz hátáról a hálóban kötött ki a labda (4-1). Ezt követően az eredmény már nem változott, a végére elfáradtak a mérkőző felek. A hazai pályán játszó Debrecen végig uralta a mérkőzést, a Siófoknak esélyt sem adva, megérdemelten gyűjtötte be a három bajnoki pontot.

– Szívem csücske a Siófok, kellemes éveket töltöttem el a csapatnál pályafutásom végén, ezért sajnálom, hogy a kiesésért küzdenek – kezdte értékélését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori kiváló csatára. – A vendégek olyan pszichés hendikeppel kezdték a mérkőzést, hogy tudták, mit játszott előttük a Pápa. Ennek ellenére rögtön a második percben gólt kaptak. Kiderülhet ebből, hogy a lelkesedés csak egy dolog, ha nincsenek minőségi játékosaid, hiszen ebben a bajnokságban is sokat számítanak az egyéni kvalitások. Az is látszott az összecsapáson, hogy a Siófoknak van tartása, még egy csapat sem alázta meg őket, a Videoton elleni hat-null alkalmával is a hatvanadik percig null-null volt az állás. A mai estén is hamar kiheverték a gyorsan bekapott gólt, mezőnyben egész jól passzolgattak. Jöttek azonban az újabb egyéni hibák, és általában ilyenkor jön egy újabb pofon is. Meg kell jegyezni, hogy a Balaton-partiak kiugró játékos nélkül, igazi csapatmunkával próbálnak futballozni, ami számomra nagyon szimpatikus, de sajnos ebben a nem túl magas színvonalú NB I-be is kevésnek tűnik. Azonban a remény hal meg utoljára, én bízom a csodában. Ha pedig kiesés lesz belőle, akkor remélem, még néhány meccs megnyerésével, emelt fővel tudnak távozni az élvonalból. Mondhatjuk, hogy a címvédő Debrecen meg sem izzadt a találkozón, takaréklángon égve is hozták a kötelezőt.

Olvasói sztorik