Hírek

Valóra vált a debreceni álom

Ünnepélyesen átadták az akadémia edzőközpontját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Debrecen-Pallagon szombaton átadták a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőközpontját, amelynek avatóünnepségén Orbán Viktor szorgalmazta, hogy az ország minden nagyvárosában létesüljenek hasonló, korszerű létesítmények a fiatal sportolóknak. A miniszterelnök arra kérte az Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy folytassa a pálya- és stadionépítési programját és a nehéz gazdasági helyzet ellenére is arra biztatott, hogy a gyermekek sportolására minden nagyvárosban épüljenek meg világszínvonalú létesítmények.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőközpontja a Debrecenhez közeli Pallagon 13 hektáron épült fel 1,5 milliárd forintból. A nyolc füves és egy műfüves nagypályán, illetve a további öt kisebb méretű pályán egyidejűleg hatszázan tudnak edzeni. A csaknem egy évig tartó munkálatok finanszírozásához több mint egymilliárd forint TAO-támogatást tudtak felhasználni – jelezte Szima Gábor, a DVSC elnöke.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere az 1750 négyzetméteres központi épület előtt tartott ünnepségen azt mondta: „azt a pénzt, amit a Bajnokok Ligájában kerestünk, itt látják.” A polgármester felidézte, hogy több mint egy évtizede álmodták meg egy nemzetközi szinten is sikeres DVSC utánpótlásbázisát és új stadionját, amelyek mára valósággá váltak, válnak. Szavai szerint csak a lécet a legmagasabbra téve szabad bármibe is belefogni, mert a sportban is csak az lehet első, aki elhiszi magáról, hogy győzhet.

Bács Zoltán, a területet tulajdonló Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója szerint a tudományos élet mások mellett a gyógyászaton, az informatikán és az élettudományokon keresztül fejtheti ki gyakorlati előnyeit a sportban. Reményei szerint a labdarúgó-akadémia és az egyetem együtt komoly perspektívát nyújthat a szülőknek és a gyermekeknek.

A szombati megnyitót követően egész napos gyermek focitornának ad otthon a létesítmény.

Olvasói sztorik