Hírek

Csúszik az akadémia átadása

Már majdnem kész a debreceni fociakadémia, de csak jövőre adják át.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csúszik a Debreceni Labdarúgó Akadémia átadása – írja a dehir.hu. Az eredeti elképzelések szerint novemberben lett volna az avató, de jelen állás szerint erre leghamarabb jövő februárban kerülhet sor. A csúszás oka, hogy az időjárás többször is hátráltatta az építkezést. Elsősorban külső munkálatok vannak hátra, többek között a kerítés építése és a parkosítás, a központi épület műszaki átadása pénteken elkezdődött.

Mozgásérzékelős lámpa, és természetesen piros-fehér csempe lesz a Debrecen Labdarúgó Akadémia tizenkét öltözőjében. A főépületben emellett lesz például cipőmosó helyiség, masszázsszoba, és egy hatalmas öltöző a felnőtt csapatnak is. A központi épület és a közművek műszaki átadás-átvétele pénteken kezdődött el és várhatóan december 15-ig tart.

– Átnézzük a beruházóval, a műszaki ellenőrökkel és a hatóságokkal az egész épületet és a közműveket. Ha esetleg hiány vagy hibafeltárás van, arról listát készítünk, és annak van egy javítási határideje. Ezt követően gyakorlatilag a beruházó birtokba veheti az épületet – mondta ifj. Miklóssy Ferenc projektvezető.

Kint még dolgoznak a gépek: kerítést építenek és parkosítanak. A nyolc nagy füves és a nagy műfüves pálya, valamint az öt közepes méretű műfüves pálya már elkészült, a kisméretű műfüves pályákat azonban még most készítik elő. A kivitelezés – elsősorban az időjárás miatt – csúszik, idén már biztosan nem lesz átadóünnepség.

– Nagyon szerettük volna ebben az évben átadni a létesítményt, de sajnos sok csúszás volt, ez legfőképpen az időjárásból adódott. Most már azonban csak az utolsó simítások folynak – nyilatkozta Szilágyi Sándor, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője, aki szerint leghamarabb február végén, március elején lehet avatóünnepség. A tervek szerint egy nagyszabású utánpótlástornát is szerveznek az átadóra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik