Hírek

Már füvesítik a pályákat az akadémián

A tervek szerint november közepére készen lesz a Debreceni Labdarúgó Akadémia, Pallagon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lassan célegyenesbe fordulnak a Debreceni Labdarúgó Akadémia építési munkálatai Pallagon. Ezekben a napokban már a gyepszőnyeg lerakása van folyamatban, illetve elkezdték a műfüves játékterek borítását is. A munkák kivitelezésének vélhetően nem tesz rosszat a héten tapasztalható ragyogó napsütés, ott jártunkkor gőzerővel dolgoztak a pályákon, de a főépület körül is nagy volt a nyüzsgés.

– Valóban megfelelő ütemben zajlik a kivitelezés a pallagi terepen, ezért várakozásaink szerint november közepén beindulhat a képzés – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Természetesen az átadás után fokozatosan kristályosodik ki az oktatás rendszere, novembertől egyelőre elsősorban a nagyobb korosztályba tartozó futballistapalántáknak lesz az otthona.

Ahogyan azt már többször is megírtuk, a tizennégy hektáros területen kilenc nagypályát építenek, ebből nyolc füves és egy műfüves lesz, emellett hat kisebb műfű borítású játéktér is a nebulók rendelkezésére áll majd. Utóbbi pályák borítása a legmodernebb technikával készült, melyet Európában az akadémiák közül a Pallagon épülő intézményben használnak először.

Olvasói sztorik