Hírek

Herczegi jóslat: struktúraváltás!

A Debreceni Labdarúgó Akadémia igazgatója szerint ősztől végre megszűnik a pályahiány!

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Még sokáig fognak, illetve fogunk beszélni a keddi Magyar Kupa-döntőről, hiszen emlékezetes csatában, 3-3 után tizenegyesekkel dőlt el az elsőség a Debrecen javára az MTK ellen. Ott volt a Puskás Ferenc Stadion lelátóján Herczeg András, a hajdúságiak korábbi vezetőedzője, a Debreceni Labdarúgó Akadémia igazgatója is, akit szintén magával ragadtak a hosszabbításos meccs izgalmai. A Rangadónak adott nyilatkozatában nem felejtette el méltatni a nemes ellenfél erényeit, és hangsúlyozta, a vasárnapi, győri bajnoki rangadó előtt a regeneráción sok múlik majd.

– Melyek voltak a meccs kulcsmomentumai?
– Úgy érzem, az első félidőben inkább mi kezdeményeztünk, több lehetőségünk volt. Az MTK-nak a gól előtt volt egy helyzete, de mi összességében domináltunk – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Herczeg András. – A félidő végén kapott gól nem dobta fel a csapatot, de a második félidőt úgy kezdték, hogy mindent egy lapra feltéve rohamoztak. A kettős csere hatására még támadóbb szellemű lett a játék, felpörgött a csapat, és sikerült is megfordítania az állást. A kiállítás egy kicsit visszavetette az együttest, a hajrá pedig olyan izgalmas volt, hogy szerintem minden semleges nézőnek tetszett. Az MTK nagyon szép gólt lőtt, de Szakály Peti igazi vezéregyéniség módjára egyenlített. A büntetőpárbaj az idegek csatáját hozta, nagyon örülünk, hogy sikerült megnyernünk a kupát, de az ellenfelünket is dicséret illeti, hiszen nem csak kedden, hanem az egész sorozatban jól teljesített.

– Hogy lehet rendbe tenni a játékosokat a győri rangadóig?
– Szerencsére kedd és vasárnap között van öt nap. Ez jobb, mintha szerdán és szombaton lett volna a két meccs. Szerdán regeneráláson vettek részt, csütörtökre pedig pihenőnapot kaptak, miközben a szakmai és az orvosi stáb nagyon odafigyel, hogy megfelelően étkezzenek, és elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszanak, tehát fittek legyenek vasárnapra. A kupasiker plusz lelki muníciót adott minden debreceni számára a győri rangadó előtt!

– Zajlik az akadémiai komplexum építése, és a Nagyerdei Stadion munkálatainak is megvannak már a dátumai. Ez a két fontos beruházás mennyiben változtathatja meg a debreceni labdarúgás jelenlegi struktúráját?
– Nagyon sokat fog változni, mert sajnos pályahiánnyal küzdünk, a téli hónapokban hosszú időn keresztül előfordult, hogy egyszerre négy csapatnak kellett egy pályán edzenie. Ez mindenképpen javulni fog ősztől, hiszen elkészül az edzőcentrum, amelyhez nagyon nagy reményeket fűzünk.

Mindenki láthatja a stadion látványtervét

Lehull a lepel az új Nagyerdei Stadion látványtervéről, és csütörtökön minden érdeklődő megtekintheti, milyen lesz az aréna! „Sport, fejlesztés, Cívisváros – a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Projekt” címmel konferenciát rendeznek csütörtökön a Kölcsey Központban abból az alkalomból, hogy elkészült a debreceni stadion koncepció terve. Az eseményen előadást tart Kósa Lajos, Debrecen polgármestere; Horváth Gergely, az MNV Zrt. vezérigazgatója; Halász János, a NEFMI államtitkára; Vígh László, a stadionprojekt kormánybiztosa; Szima Gábor, a DVSC Futballszervező Zrt. elnöke; dr. Studniczky Ferenc, az MLSZ Versenybizottságának elnöke; dr. Papp László, Debrecen alpolgármestere; dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági igazgatója; és Bordás Péter, az NSR Kft. felelős tervezője, aki bemutatja a Nagyerdei Stadion tervét.

Olvasói sztorik