Hírek

Szendvics és szénásszekér

Őze Tibor szerint a Debrecen akár fel is adhatta volna a Magyar Kupa-döntőt!

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Egy kupadöntő számokban: hat gól, egy kiállítás, 18 tizenegyes, vagyis bő 120 perc izgalom! Ezt produkálta a Puskás Ferenc Stadion és a Sport Televízió nézőközönségének kedd este a Debrecen és az MTK. A két kiváló együttes között végül csak a szerencse, illetve Verpecz István kapus védése döntött, így a DVSC szerezte meg az aranyérmet. A meccset a helyszínen tekintette meg Őze Tibor, a Kispest-Honvéd, a Nyíregyháza, a Diósgyőr, illetve a Vasas korábbi edzője, a Rangadó.hu szakértője is, aki a lefújás után úgy vélekedett, akár fel is adhatta volna ezt a találkozót a hajdúsági együttes, hogy pihenten mehessen a vasárnapi, győri bajnoki rangadóra! Hozzátette: szíve szerint mindkét csapatnak kiosztaná a győztesnek járó aranyérmeket.

– Úgy fogalmaztam magamban, hogy fogyasztható volt a szendvics! Az első félidő és a hosszabbítás volt a zsömle, és ami közte volt, az tényleg nagyon ízletesre sikeredett – kezdte egy tőle megszokott remek hasonlattal Őze Tibor, az MLSZ Grassroots menedzsere. – Nagyon jót tett az első MTK-gól a mérkőzésnek, mert az első félidő kicsit lagymatag lett… Úgy láttam, a Debrecen kicsit energiatakarékosan játszott, és nem a legjobb összeállításban, viszont ez a gól cselekvésre késztette Kondás Elemért, behozta a második félidőre a kulcsembereit, és ez egy parádés játékrészt eredményezett. Úgy nézett ki, hogy az MTK megráncigálta az oroszlán bajszát, és nyer a Debrecen, de egy elég nagy fegyelmezetlenség visszaadta az MTK hitét! És milyen a sors?! Pontosan a jobbhátvéd helyéről indult az egyenlítőgól előtti akció. Onnan már nagyon kiegyenlített volt a mérkőzés. Visszakapta ezt azért a Debrecen, mert úgy nézett ki, hogy már elúszott a találkozó, amikor az utolsó pillanatban Szakály Péter hihetetlen higgadtsággal értékesítette azt a lehetőséget. Úgy láttam, hogy utána a DVSC már teljesen elkészült az erejével, és a sors fintora, hogy bár teljesen logikusan pihentetett egy-két játékost, végül ezt duplán visszakapta, mert kétszer tizenöt perc hosszabbítást kellett játszani. Akkor már igen kevés esélyük volt a debrecenieknek, mert nagyon fáradtak voltak. A tizenegyesek során pedig valakinek mindig hibáznia kell… Ezt lehet elemezni, de azt hiszem, fölösleges, mert ilyenkor mindig nüánszok döntenek. Ha lehetne, mindkét csapatnak ki kellene osztani a győztesnek járó aranyérmeket.

– Garami József azt nyilatkozta a közelmúltban, hogy néhány poszton erősítésre szorul együttese a következő szezon, az élvonalbeli szereplés előtt. Vajon jó ötlet megbontani ezt a remekül működő csapatszerkezetet és csapategységet?
– Az MTK parádésan összerakott csapat, messze nem NB II-es. Garami Józsi bácsi nem véletlenül a magyar edzői kar legtapasztaltabb tagja. Ez a csapat már NB I-es, ezt nyugodtan kimondhatjuk. Az is lesz most már, és a játéka megmutatta, hogy nagyon jól összerakott csapat. Sajnálom egy kicsit őket, de ha ők nyertek volna, akkor meg a Debrecent sajnálnám. Nem csak azért nem vitatkozom Józsai bácsival, mert talán a legjobb magyar edző, és ő látja a csapatát. Viszont nem akármilyen úton jutott ide az MTK, és nekem volt szerencsém látni élőben a Videoton elleni mérkőzésüket is. Ki merem jelenteni, hogy nem véletlenül jutottak tovább, a vesztes mérkőzésen is teljesen egyenrangúak voltak. Én is azt mondom, én, aki csak a mérkőzéseket látom, és nem a mindennapokat, hogy a két kiemelkedően legjobb magyar csapattal szemben teljesen egyenrangú volt az MTK. Természetesen nincs az a szénásszekér, amire ne lehetne még rakni, de úgy gondolom, nem vitatkozva Józsi bácsival, hogy ez a csapat ebben az összetételben is biztosan megállja a helyét. Egy-egy mérkőzés kifuthat, de ez nem lehet véletlen. Még értékesebb a Pécs és a Videoton elleni skalp, illetve a mostani teljesítmény, ha hozzávesszük, hogy év közben nem szokhatták meg ezt a tempót a másodosztályban. És azt sem lehet mondani, hogy valami szerencsés sorsolással beeveztek a döntőbe. Az a csapat, amelyik a két legjobb magyar együttessel teljesen egyenrangú, az megállja a helyét ebben a formájában is. Ha erősítenek, akkor még jobb lesz a csapatuk. Minden egyes rezdülésükön látszott, hogy Kanta József vezérletével ez egy kiváló közösség!

– Ennek a kupadöntőnek a debrecenieken kívül a győriek örülhettek még, hiszen hosszabbítás volt, vasárnap pedig bajnoki rangadó!
– Maximálisan elismerem a debreceni vezetők és edzők sportemberi mivoltát, hiszen akár fel is adhatták volna ezt a mérkőzést! A Bajnokok Ligája nem hasonlítható össze az Európa Ligával, ez egyértelmű. Viszont magára valamit is adó edző és sportember úgy megy a pályára, hogy nyerni fog! Számomra rendkívül szimpatikus volt, hogy nem adták fel ezt a meccset, hogy pihenten játszhassanak a következőn, és én éppen ezért szurkolok nekik, hogy ez ne üssön vissza!

Olvasói sztorik