Hírek

Kicsit sűrű mostanság a program…

A friss kupagyőztes edző szerint a DVSC vasárnap, a Győr otthonában is képes lesz friss emberekkel játszani.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Nagyszerű mérkőzésen, ritkán látható izgalmak közepette tudott aranyérmet nyerni a Magyar Kupában a Debrecen. A hajdúságiak játékosain csak az MTK elleni finálé hosszabbításában látszott, hogy szombaton is nagy csatát vívtak, akkor a bajnokságban a Diósgyőr otthonában győztek. Igen ám, de az újabb kimerítő százhúsz-perces összecsapás után (ennek fele emberhátrányban) sincs idő az ünneplésre, a pihenésre, ugyanis vasárnap jön az újabb nagy feladat, a Győri ETO otthonában. A kisalföldiek elleni rangadó jelentőségét aligha kell ecsetelni, ha döntetlent játszik a DVSC, minden bizonnyal bajnok lesz, ha pedig nyer, akkor biztosan!

A szerdai döntő után Kondás Elemér aranyéremmel a nyakában nyilatkozott a Rangadó.hu-nak. Az első Magyar Kupa-győzelmét ünneplő edző kijelentette, rendkívül csalódott lett volna, ha nem nyerik meg a kupát, majd hozzátette: néhány friss embert is csatasorba tudnak majd állítani hétvégén.

– Melyek azok a pozitívumok, illetve hibák a DVSC játékában, amelyeket csak ön látott?
– Pozitívum mindenképpen az volt, ahogyan a srácok küzdöttek, ahogy megpróbáltak mindent azért, hogy megnyerjük a Magyar Kupát, még létszámhátrányban is – mondta a Rangadó érdeklődésére Kondás Elemér. – Óriási erőről tettek tanúbizonyságot, hogy úgy mondjam. A negatívum nyilván az volt, hogy amikor kialakítottunk egy helyzetet, akkor nem éltünk vele. Próbáltunk friss embereket bevonni a játékba, megvolt az elképzelésünk a mérkőzésre, és az első félidőben jól is működött. Az MTK-nak két helyzete volt, sajnos az egyiket gólra váltotta. Egyébként is váltottunk volna a félidőben, de így hatványozottan muszáj volt. Szerencsére elég hamar megfordítottuk az állást, de volt egy fegyelmezetlenség, és az ellenfelünk rögtön ki is használta, hogy kevesebben voltunk. A végén egy gólváltás történt, a nyolcvanhetedik percben gólt lőtt az MTK, de volt a játékosainkban annyi lelkierő, ezt ki tudták egyenlíteni. Rendkívül csalódott lettem volna, ha nem tudjuk megnyerni a kupát, ilyen előzmények után.

– Hogy lehet az elkövetkező napokban megfelelően felkészülni a Győr elleni rangadóra, és egyben biztosítani a megfelelő pihenést a Diósgyőr és az MTK elleni meccsek után rendkívül fáradt játékosok számára?
– Igen, egy kicsit sűrű mostanság a program, és az igazság szerint nem terveztük itt a százhúsz percet, de ez így működik, a futball kiszámíthatatlan, ezért szép játék. Most van öt napunk, ez egy szép feladat, hogy megoldjuk, s a játékosok teljes frissességgel tudjanak pályára lépni, de szerencsére tudunk majd csatasorba állítani néhány friss embert is hétvégén!

Kupadöntő-história, debreceni módra
1999: Debrecen– Lombard FC Tatabánya 2-1
2001: Debrecen – Videoton FCF 5-2
2003: Ferencváros – Debrecen 2-1
2007: Honvéd – Debrecen 2-2 (tizenegyesekkel 3-1)
2008: Debrecen – Honvéd 7-0, 2-1
2010: Debrecen – Zalaegerszeg 3-2
2012: Debrecen – MTK 3-3 (tizenegyesekkel 8-7)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik