NB I

A Diósgyőr újabb bukófordulója

Az MTK hazai pályán 2-0-ra nyert a DVTK ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 25. forduló
MTK – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)
Hidegkuti Stadion, 1600 néző. Játékvezető: Vad II
MTK: Groppioni – Wolfe, Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Vass P., Vadnai, Kanta J., Zsidai, Ladányi (Bese, 80.) – Tischler (Balajti, 56.). Edző: Garami József
DVTK: Ribánszki – Vági, Hanek, Kádár, Gohér – Gallardo, Takács P., Elek Á. (Tisza T., a szünetben), Fernando – Rudolf G. (Luque, 72.), Seydi (Bacsa, 57.). Edző: Kovac Zoltán
Gólszerzők: Vass P. (41.), Balajti (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK kezdőcsapatában nem volt nagy meglepetés, Kanta József sérüléséből, Csiki Norbert viszont hiába tért vissza Siófokon, ezen a héten beszakadt a vádlija, így újabb pihenő vár rá. Rajta kívül Hegedüs Lajos, Kelemen Dávid, Nikházi Márk és Pál András is sérülés miatt hiányzott. A diósgyőrieknél Luque, Tisza Tibor és Vadász Viktor is a kispadra szorult, Abdouraman, Csirszki Martin és Gosztonyi András pedig sérült.

Támadólag lépett fel a Diósgyőr, de a hazai beadások is veszélyt rejtettek magukban. A várakozásoknak megfelelően mindkét együttes törekedett a gólszerzésre, de a biztonságot is szem előtt tartották, ezért számottevő helyzet egyáltalán nem alakult ki. A félidő hajrájában az MTK volt aktívabb előrefelé, és a 41. percben, a meccs első kaput eltaláló lövéséből meg is szerezte a vezetést: Zsidai László remek passza után Vass Patrik elegánsan kicselezte Gohér Gergőt, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd Ribánszki mellett a hálóba lőtt (1-0).

Rendkívül intenzív kezdést produkált a DVTK a második félidőben, előbb Groppioni bokszolta le a labdát a fejelni szándékozó Rudolf Gergely fejéről, majd Takács Péter távoli bombája után alakult ki veszélyes helyzet a hazai kapu előtt, de nagy nehezen felszabadítottak. Tisza Tibor beállásával egyértelműen javult a borsodiak játéka. Az 59. percben Rudolf lőtt távolról a kapufa mellé, néhány perccel később pedig fölé bombázott. A 64. percben Tisza Tibor kapott pontos labdát a tizenhatoson belül, négy MTK-játékos mellett is elvitte, majd a kapufára lőtte.

A fővárosiak ellentámadásai veszélyesek lehettek volna, de egy-egy pontatlanság miatt mégsem voltak azok. Aztán a 86. percben Kanta József ívelt középre, a vendégvédők lesre játszottak, de pontatlannak bizonyultak, Balajti Ádám az ötös előtt átvette a labdát, kicselezte a kirepülő kapust, majd átgyalogolt a labdával a gólvonalon (2-0). A középkezdés után rögtön labdaszerzés következett, majd Zsidai lőtt a kapufa mellé.

A DVTK továbbra is vészes gólínségben szenved, az MTK viszont taktikus játékkal és szép sikerrel javította a Haladás és a Siófok elleni vereségeket.

– Rossz volt a tévében nézni a mérkőzést, pláne, hogy kikaptunk. Az operáció szerencsére sikerült, remélem, mihamarabb visszatérhetek, és segítségére tudok lenni a csapatnak – mondta a Rangadó.hu szakérője, Gosztonyi András, az MTK korábbi, a Diósgyőr jelenlegi csatára, aki sérülése, illetve műtéte miatt a jelenlegi szezonban már nem léphet pályára. – Lelkileg nem viselt meg különösebben az eset, mert ez benne van a sportban, sajnos nem tudtam tenni ellene. Az első félidő csapkodó volt mindkét részről, az MTK az első kapura lövésből gólt szerzett. A második felvonásban sikerült föléjük kerekednünk, de sajnos ez gólokban nem mutatkozott meg. Látszott, hogy igyekezett és szeretett volna gólt rúgni a csapat, de ez most így jött össze…

Olvasói sztorik