NB I

Szurkolói petíció Luque maradásáért

A diósgyőri szurkolók marasztalják a spanyol csapatkapitányt, a klubvezetők nem.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két hete a DVTK által kiadott közleményből derült ki, hogy a spanyol középpályás, a 35 éves José Luque nem hosszabbítja meg a szerződését, és az idény végén visszavonul. A játékos döntését nem minden DVTK-drukker tudta könnyedén feldolgozni, az egyik szurkolói csoport honlapján amigeleken.hu egy nyílt levél jelent meg, amelyhez egy online petíció is kapcsolódik.

– A nyílt levél megfogalmazásának tulajdonképpen az a célja, hogy a DVTK tulajdonosát, ügyvezetőjét és új edzőjét arra ösztönözzük, próbálják megváltoztatni kapitányunk, José Luque azon elhatározását, amely szerint befejezi aktív pályafutását – mondta a Borsod Online hasábjain Jáborcsik András a szurkolói honlap egyik szerkesztője. – Az online petíciónkat néhány nap alatt több mint ötszázan írták alá. Még egy héten át várjuk azoknak a csatlakozását, akik hozzánk hasonlóan azt szeretnék, hogy legalább egy évig maradjon velünk a spanyol középpályás. Az összegyűlő aláírásokat szeretnénk átadni a DVTK-t működtető cég ügyvezetőjének, Dudás Hunornak.

A klubvezető elmondta, hallott a kezdeményezésről, és nagyon szép gesztusnak tartja, de hozzátette, hogy a futball világa nem így működik, hiszen ahogy mindenütt, Diósgyőrben is a szakmai vezető dönti el, hogy kikkel szeretne együtt dolgozni.

– Mivel azt a személyt még nem találtuk meg, akire az első csapat szakmai vezetését bízzuk, így a jövő évi kerettel kapcsolatos minden személyi kérdés még korai. José Luqué az én olvasatomban nem is kérdés, hiszen ő nemrégiben jelentette be, hogy elbúcsúzik tőlünk. Ezzel ellentétesről én nem tudok, és amit két hete ezzel kapcsolatban el akartunk mondani, azt is el is mondtuk, vagyis sajnáljuk Luque döntését, de nincs más lehetőségünk, mint elfogadni azt – közölte Dudás Hunor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik