NB I

Saját magukra figyelnek

A csapatkapitány, Tóth Balázs szerint minden sorozatban arra törekednek, hogy az élen végezzenek, és az is számíthat, hogy a Ligakupában ők a címvédők.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este rendezik a Ligakupa fináléját, amelyet idén a Videoton és a Ferencváros játszik. A székesfehérváriaknak szép emlékeik lehetnek a sorozatról, hiszen már háromszor is a magasba emelték a trófeát, amivel csúcstartók a magyar mezőnyben. Tóth Balázs csapatkapitány szerint legyőzhetik az FTC-t, de a Magyar Kupában és a bajnokságban is képesnek tartja az együttest arra, hogy az élen végezzen.

– Bizakodva várjuk a finálét, hiszen úgy érzem, jó formában van a csapatunk – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Tóth Balázs. – Nagyon jó hangulatú mérkőzés lesz, ebben egészen biztos vagyok, ami remélhetőleg Videoton-sikerrel zárul. A Fradiról az a véleményem, hogy egy nagyon bátor támadófocit játszó együttes, az eredményei is jók az utóbbi időben.

– Megvan már a rutinjuk, hiszen tavaly is megnyerték a Ligakupát. Számíthat ez szerdán?
– Így van, ez is számít, hiszen tavaly is mi játszottuk a döntőt, illetve az egész csapatunk olyan felfogású, hogy bármely sorozatban, ahol elindulunk, az a célunk, hogy megnyerjük. És jól is szerepeltünk az elmúlt években, hiszen több sorozatban is az élen zártunk.

– A Magyar Kupában az elődöntő első mérkőzésén vereséget szenvedtek a Győrtől. Behozható a hátrány?
– Mindenféleképpen! Persze, úgy vagyunk vele, hogy a legfontosabb mérkőzés számunkra mindig a soron következő, viszont a visszavágóról az a véleményem, hogy egyáltalán nincs még lefutva a továbbjutás kérdése, nem írnám le a csapatot. Az első mérkőzésen is megvoltak a lehetőségeink, a másodikon is biztosan meglesznek, ha ezeket sikerül értékesítenünk, akkor győztesen is kijöhetünk a párharcból.

– A bajnokságban is befoghatják az ETO-t?
– A januári felkészülésünktől kezdve azt beszéltük, hogy a legfontosabb, hogy magunkra figyeljünk, a mi eredményeink a lehető legjobbak legyenek. Az összes bajnoki mérkőzésen meg akarjuk szerezni a három pontot, persze ahhoz, hogy az élen végezzünk, a Győr eredményei is fontosak, de mi magunkra fogunk figyelni, nekünk az a legfontosabb, hogy a saját eredményeinkre koncentráljunk.

– Az idei szezonban a nemzetközi porondon is nagyon szépen helytálltak. Mennyit profitáltak az Európa Liga-szereplésből?
– Az Európa Liga-sorozat egy óriási dolog volt a csapat életében. Igazából még nem is érzékeljük, mekkora sikert vittünk véghez, ez talán csak a jövőben fog meglátszani. Mi, játékosok nemzetközi rutint szereztünk, tapasztalhattuk milyen egy európai kupasorozatban futballozni. A csapattagok szeme előtt ott lebeg, hogy a következő szezonban is át akarjuk ezt élni, ami egyfajta pluszmotivációt is jelent számunkra. Nem utolsó szempont az sem, hogy a klubnak is egy hatalmas elismerés, hogy Európában felfigyeltek a Videotonra azzal, hogy milyen eredményeket értünk el.

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik