NB I

Frédi és a Facebook…

Az MTK jelenlegi első számú hálóőrének, az olasz Federico Groppioninak az internet is segítségére volt, hogy Garami József együtteséhez kerüljön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hegedűs Lajos sérülése után az MTK első számú kapusává avanzsált Federico Groppioni. Az olasz hálóőr az Eger ellen be is mutatkozott a magyar élvonalban, igaz, a Haladás elleni mérkőzésen az ő hibája is kellett ahhoz, hogy vereséget szenvedjen csapata. A 28 éves játékosnak magyar a felesége, így nem meglepő, hogy hazánkban játszik, bár korábban a Tivoli, a Tieti, a Gubbio, a Potenza, a Bari és a Manfredonia csapataiban is szerepelt. A társai által csak Frédinek becézett portás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt arról, milyen érzés kezdőkapusnak lenni, de elárulta azt is, miképp került annak idején az MTK-hoz, vagy éppen hogyan lett belőle kapus.

– Örülök neki, hogy az MTK kezdőkapusa lehetek – kezdte Federico Groppioni. – Persze sajnálom, hogy Hegedűs Lajos sérülése kellett ahhoz, hogy pályára lépjek az NB I-ben, mivel nagyon jóban vagyunk egymással. Amit elfelejtenék szívesen, az a Haladás ellen kapott gól… Szerencsétlen eset volt, de igyekszem, illetve már a meccsen is igyekeztem gyorsan túltenni magamat a történteken. Már a Siófok elleni találkozóra koncentrálok.

– Kevesen várták, hogy ilyen jól szerepel idén az MTK. Tartani tudják a lépést a bajnokság végéig?
– Bízom benne, hogy igen. Az egész csapat pozitívan gondolkodik, nagyon együtt vagyunk, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy jó eredménnyel zárjuk a bajnokságot. Persze egy meccs sem lesz könnyű, minden győzelemért keményen meg kell küzdeni.

– Hogy került az MTK-hoz?
– Egy olasz Facebook-ismerősöm révén. Beszélgettünk, és mondtam neki, hogy szeretnék Magyarországra menni. Erre mondta, hogy neki meg van egy magyar ismerőse, aki el tud nekem intézni egy próbajátékot az egyik csapatnál. Így kerültem az MTK-hoz, ahol sikerült megfelelnem. Jól érzem magam, örülök, hogy itt lehetek.

– Hogyan lett kapus? Van példaképe az olasz hálóőrök közül?
– Természetesen Buffon a kedvenc kapusom! Szerintem most ő a legjobb, korábban pedig Peruzziért rajongtam. Hogy lettem kapus? Ötéves voltam, amikor először edzésre mentem, akkor ott voltunk harmincan, és az edző kiadta a feladatot: aki kapus, az fusson oda a kapuhoz. Én akkor azt sem tudtam mi az, hogy kapus, de odaszaladtam, és onnantól már ott ragadtam, de egy percig sem bántam meg, mert szeretek védeni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik