Történelmi pillanat Debrecenben

Elsőként Dombi Tibor léphetett a játéktérre Pallagon, az akadémia vadonatúj füves pályáján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délután elérkezett a történelmi pillanat: megépülése után először a Pallagon található Debreceni Labdarúgó Akadémia egyik füves pályáján edzett a DVSC-TEVA felnőtt csapata. A szakmai stáb és a játékosok megbeszélése alapján a Loki egyik legendája, Dombi Tibor léphetett elsőként a játéktérre, őt követték a többiek – írja a klub honlapja.

A korábban sérüléssel bajlódó Rezes László, Spitzmüller István és Kulcsár Tamás is bekapcsolódott a közös munkába, így ők is részesei voltak a felavatásnak. Mint köztudott, az akadémia nyolc nagy füves, valamint egy nagy, öt közepes és egy kisebb műfüves pályával rendelkezik. Idén egyébként már járt a felnőtt csapat Pallagon, de akkor a műfüves játékteret használta.

Hétvégén újabb két felkészülési mérkőzést játszik a DVSC. Szombaton 12 órától a nagy rivális Nyíregyháza Spartacus, 14 órától pedig a román UTA Arad lesz az ellenfél. Mindkét találkozót Pallagon, a Debreceni Labdarúgó Akadémia füves centerpályáján rendezik meg, mivel azonban ez még építési területnek számít, és csak a pályákat vehetik igénybe a csapatok, így a meccseket kizárólag szurkolók részvétele nélkül lehet megrendezni.

A debreceni klub kéri a szurkolókat, hogy ne utazzanak Pallagra, mert a biztonságiak senkit nem engednek be.