NB I

Gólt lőtt a próbajátékos Pápán

Közel három hét után lépett ismét hazai közönség előtt pályára a Lombard Pápa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ellenfél ezúttal az NB II Nyugati-csoportjában szereplő a Szigetszentmiklós volt. Irreális időjárás várta a csapatokat, még az is felvetődött, hogy elmarad a meccs, végül sikerült játékra alkalmassá tenni a Perutz Stadion műfüves pályáját – tudósít a papa-ma.hu.

A vendégek egy védelmi megingásból szereztek vezetést, majd Quintero egyenlített. A második félidőben a próbajátékon szereplő Orozco egy szöglet után bólintott a kapuba, a 3-1-es végeredmény pedig Jaszarevics felső lécet is érintő bombájával alakult ki. A találkozón mindkét próbajátékos lehetőséget kapott, a 195 centi magas fehérorosz csatár, Alekszandr Lebegyev legutóbb a lengyel Widzew Lódz játékosa volt, ősszel három meccsen szerepelt a lengyel élvonalban, gólt nem szerzett. Korábban hazájában játszott a BATE Boriszovban és a Dinamo Minszkben, szerepelt az orosz élvonalbeli Kubany Krasznodarban is. A fehérorosz élvonalban 110 meccsen 19 gólt jegyzett.

A másik kiszemelt a spanyol védő, Daniel Orozco, aki legutóbb a görög Aszterasz Tripoliszban szerepelt, szerdán pedig előnyhöz juttatta a pápaiakat. Szemán György klubigazgató elmondta, a szakmai stáb ma, de legkésőbb holnap dönt a sorsukról.

– Részben elégedett vagyok a mutatott játékkal, sok finomításra van még szükségünk, ezeket most el is fogjuk kezdeni – értékelt Zsivóczky Gyula vezetőedző. – A rögzített szituációkkal komoly problémáink vannak, pedig rengeteget gyakoroljuk, ezek szerint keveset, de majd többet fogjuk, hogy hatékonyak legyünk a bajnoki mérkőzéseken. Most már ott tartunk, hogy az eredmény sem mellékes, a taktikai értekezleten azt mondtam, hogy most már kezdjünk el nyerni, hogy ezt is tanuljuk. Eléggé mostoha körülmények között edzünk, ma is leesett legalább tíz centi hó, örülünk, hogy le tudták takarítani a pályát, és ezt a meccset legalább le tudtuk játszani. Egy biztos, komoly deficittel leszünk azokkal a csapatokkal szemben, akik jó pályán tudnak edzeni.

Felkészülési mérkőzés

Lombard Pápa Termál FC – Szigetszentmiklósi TK-Erima 3-1 (1-1)

Pápa

Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Tóth G.), Orozco (Enyingi), Rodenbücher (Balogh B.), Présinger (Németh M.) – Maróti (Király B.) – Quintero (Jaszarevic), Tajthy, Arszics (Grőber) – Lebegyev (Seye), Marics (Beliczky). Edző: Zsivóczky Gyula

SzTK. 1 félidő: Kozma T. – Milos, Kornis, Ducsics, Kiss K. – Cziráki, Barna, Kvekveskiri, Kollega – Takács T., Fekete Á. 2. félidő: Horváth L. – Milos, Kornis, Eldin – Puskás, Macura, Kvekveskiri, Khous, Beszterczei – Doucoure, Karion. Edző: Zoran Kuntics

Gólszerzők: Quintero, Orozco, Jaszarevics, illetve Takács T.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik