NB I

A Haladás a Veszprémet is legyőzte

Magabiztosan nyert NB II-es ellenfelével szemben a szombathelyi csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem kedvezett az időjárás a szombati matiné-meccsnek: végig szakadó esőben játszottak a szombathelyiek a Veszprém ellen. A legfanatikusabbakat ez sem ijesztette el: jó néhány tucat esernyő alá bújt drukker volt kíváncsi a találkozóra. Ami tulajdonképpen kiegyenlített kezdést hozott: a vendégek nem rugdosták el a labdákat, hanem igyekeztek kulturált futballal előrukkolni – tudósít a haladasfc.hu.

Az első félóra legvégén sikerült megszereznie a vezetést a Haladásnak: egy szabadrúgás szerencsésen pattan meg, a labda éppen a büntetőpont körül ólálkodó Devecseri Szilárd elé került, aki felnézett és a megdermedt kapus mellett a hálóba lőtt (1-0).

Szünetben Nagy Gábor helyére Kenesei Krisztián érkezett, így a második játékrészben a Radó András támogatta Andorka, Kenesei centerpárossal rohamozott a szombathelyi csapat. Vagyis csak rohamozott volna, hiszen ekkor már látszott, hogy fáradtabbak a játékosok, így több volt a pontatlanság. Azért egy gólt ebben a játékrészben is sikerült szerezniük a szombathelyieknek: Radó középre passzát Kenesei vette volna át, ám kisöpörték a lábát, ez tizenegyes. A labda mögé Kenesei Krisztián állt, és a jobb felsőbe lőtt (2-0).

A védelemnek is volt dolga, hiszen a veszprémi támadósor többször is veszélyeztetett. Rózsa Dánielnek azonban nem egy akciónál, hanem egy szabadrúgásnál volt dolga: elképesztő bravúrral szedte ki a labdát a bal felső sarok elől.

Felkészülési mérkőzés

Szombathelyi Haladás – Veszprém 2-0 (1-0)

Szombathely, műfű. Játékvezető: Király K.

Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Devecseri, Halmosi – Simon, Iszlai – Nagy G. (Kenesei), Radó, Németh M. – Andorka. Edző: Arnter Tamás

Gólszerzők: Devecseri, Kenesei (tizenegyesből)

Olvasói sztorik