NB I

Előrefelé nulla volt

A Pápa vérszegény támadójátéka miatt 2-0-ra kikapott Pakson az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 17. forduló
MVM Paks – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (1-0)
Paks, 400 néző. Játékvezető: Becséri
Paks: Csernyánszki – Heffler T. (Vayer, 59.), Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha, Kulcsár D., Báló, Heffler N. (Simon A., 77.) – Tököli, Eppel (Hahn, 87.). Edző: Tomiszlav Szivics
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Dlusztus, Présinger, Németh M. (Cekulajevs, 87.) – Horváth L., Tóth G., Rodenbücher, Sekour – Seye, Arszics (Király, 66.). Edző: Zsivóczky Gyula
Gólszerző: Eppel (31.), Tököli (84.)
Kiállítva: Horváth L. (50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kis túlzással a hiányzók meccse volt ez, hiszen a pápaiaktól Balogh Balázs, Simon András és Maróti Béla sérülés, míg Marics, Tóth Bence és Quintero eltiltás miatt nem játszhatott, a paksiaknál Bori Gábor, Kiss Tamás, Sipeki István, Lázok János, Zsók József, Csehi Tamás és Pokorni Péter sérült.

Némi ráhangolódás után a Paks ragadta magához a kezdeményezést, helyzeteket is kidolgozott, aztán fél óra elteltével megszerezte a vezetést: Báló ugratta ki Tökölit, aki középre gurított, az ötösön érkezett Eppel, és a védőket megelőzve a hálóba lőtt (1-0). Ezután is több ziccert dolgoztak ki a hazaiak, megdolgoztatták Szűcs Lajost és a védőket, de újabb gólt nem tudtak összehozni a szünetig.

A 49. perc hozta a Lombard első komoly helyzetét: Seye fejelhetett két védő közül, de a kapu mellé ment a labda. Nem sokkal a második felvonás kezdete után a pápai Horváth Levente megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a vendégek. Az 58. percben Kulcsár Dávid passza után Báló a keresztlécet találta telibe. A 84. percben eldőlt a meccs, Tököli Attila lépett ki középen Simon Attila passzával, és hat méterről az elfekvő Szűcs Lajos fölött a kapu közepébe ívelt (2-0).

– Három kreatív pápai játékos el volt tiltva: Marics, Quintero és Tóth Bence csak a lelátóról nézhette a meccset. Pontosan ők hiányoztak a Lombard játékából – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Baji Tamás, a Békéscsaba és a Győri ETO egykori kiváló kapusa. – A Paks agresszíven, motiváltan kezdett, játékosai frissen mozogtak, de ezt húsz percig a pápaiak lekövették. Sok volt a párharc, de helyzet nélkül. A kapusok nem nagyon voltak munkában. Már ekkor úgy láttam, hogy a Paks támadószekciója – Báló, Tököli, Eppel, Bartha – kifejezetten jól muzsikál. Látszott, hogy érzik egymást, és összeszokott ez a négyes, és az egyik gyönyörű helyzetből vezetést is szereztek. A Pápa védekezésben fel tudta venni a versenyt, de előrefelé a hiányzók miatt nem volt átütőerő. A második felvonásban a kiállítás megpecsételte a vendégek sorsát.

Baji Tamás szerint bár a játékvezető meglehetősen könnyedén szórta a lapokat, de ha valakinek már van egy sárgája, akkor figyelni kell, hogy nem csináljon olyan szabálytalanságot, mint Horváth Levente…

– Egyedül Németh Milán volt aktívabb a pápaiak közül. Esetleg egy pontrúgásból, vagy rögzített helyzetből lehetett volna eredményes a Lombard, de ezek sem sikerültek jól – folytatta szakértőnk. – A második félidő huszadik percében már a hazai mezőnyfölény is nagyon kiütközött, és csak az volt a kérdés, mikor szerzi meg a második gólt a Paks. Tököli Attila rutinját dicséri, hogy kevesen tudnak ilyen jól és szépen befejezni egy akciót Szűcs Lajos ellen. Összességében nem a hozzáállás, hanem a felállásnál meglévő játéktudásbeli különbség volt döntő, és a megszerzett emberelőnyt is jól kihasználta a Paks, amelynek sikere megérdemelt. A Pápának húsz pontja van, és Zsivóczky Gyulát ismerve nagyon komoly és kemény felkészülés vár a csapatra. Ezúttal nem kell aggódniuk a kiesés miatt, ráadásul hazai pályán fogadják az Egert és a Siófokot is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik