NB I

Minden siker fontos

Simon Antal szerint a kiváló Ligakupa-eredménysor üde színfolt csapata szereplésében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Élőben tekintette meg a szerdai, Norvégia elleni válogatott mérkőzést a Egri FC vezetőedzője, Simon Antal. A tréner korábban a Szolnok és Zalaegerszeg együttesét is irányította. Jelenlegi klubja 11 ponttal a 15. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján, tehát kiesőhelyen tanyázik az újonc gárda. A 47 éves szakember szerint rendkívül motiválatlan volt a nemzeti együttes, illetve arról is beszélt a Rangadó.hu érdeklődésére, hogy az Eger csapatának erősségét majd a tavasztól lehet igazán megítélni.

– Élőben tekintettem meg a válogatott mérkőzést. Mint minden barátságos meccsnek, ennek is meg volt a pozitív és negatív hozadéka. Új embereknek a nemzetközi szinten való kipróbálása lehetett a szövetségi kapitány egyik célja, ebből a szempontból rendben volt a mérkőzés. Minden csapat védekezését meghatározza a két belsővédő stabilitása, és Juhász Rolandon bizony lehetett látni a játékhiányt. Bizonytalanságot véltem felfedezni nála, amit a rendszeres játékkal lehetne kiküszöbölni. Persze, sérültek is voltak Egervári Sándor védőjelöltjei között. A norvégok több fiatal labdarúgót is kipróbáltak, ami jól sült el. Nagyon motiváltan játszottak, sokkal jobban, mint a mienk. A nemzeti együttesünk túl akart lenni a találkozón, azt lehetett érezni, hogy az elmúlt hónapok sikerei miatt nem voltunk annyira éhesek a győzelemre, mint amennyire szükség lenne ahhoz, hogy akár egy ilyen barátságos mérkőzést is meg tudjunk nyerni.

– Mennyire elégedett az Eger eddigi szereplésével?
– Ha azt nézem, hogy a tizennégy forduló alatt szereztünk tizenegy pontot idegenben – hazai pályánk ugye nincsen –, akkor azt gondolom, hogy egy újonc csapatnál ez elfogadható. Ha arról az oldalról nézem, hogy kiesőhelyen vagyunk, akkor elégedetlen vagyok. Voltak olyan mérkőzéseink, ahol jobbat és többet nyújtottunk erősebb gárdák ellen, illetve voltak olyanok is, amelyeket hozhattunk volna, így összességében van bennem hiányérzet. Továbbra is azt mondom, hogy egy együttest megítélni akkor lehet, ha van hazai pályája, és tud játszani hazai közönség előtt. Számunkra tavasszal fog eldőlni, hogy milyen is valójában a csapatunk. Minden héten elmondhatnánk, hogy nagyon zavaró ez a dolog, még akkor is, ha mindig elmondom a játékosaimnak, hogy ezt próbálják kizárni. A célunk az, hogy versenyben tudjunk maradni.

– Pozitívum viszont, hogy a klub biztos anyagi lábakon áll, ami Magyarországon azért elég ritka…
– Ez a legfontosabb dolog, aminek azért nagyon örülök. Van Jámbor János, aki a személyiségével nyugodtságot és anyagi biztonságot sugároz. Innentől kezdve a csapatnak és nekem azzal kell foglalkoznunk, hogy kihozzuk a legtöbbet ebből a lehetőségből. Ezt a városnak is látnia kellene, és ahhoz, hogy tavasszal is működjenek itt a dolgok, most nekik kell egy nagyot lépniük, és gyorsítani ezt a stadionmizériát, ha továbbra is azt szeretnék, hogy Egerben működőképes első osztályú futballcsapat legyen.

– A kiváló Ligakupa-szereplés viszont gyógyír lehet a bajnoki botladozásra..
– Minden siker nagyon fontos a mi csapatunk életébe. Fontos volt ez a hétközi, Újpest elleni siker is. Hazai környezetben tudtunk játszani több száz ember előtt, jó játékkal, gólokkal. Lehetett érezni a játékosokon, hogy ez egy jó dolog volt. Ugyanígy a Diósgyőr ellen is. Lelkes volt a csapat, kipróbáltunk új embereket is, akik éltek a lehetőséggel.

– Köztük van a mesterhármast szerző Horváth Zoltán is. Nem tervezi kipróbálni akár a felnőttek között is?
– Horváth Zoltánt két évvel egy NB III-as csapattól hoztuk, és rengeteget dolgoztunk ahhoz, hogy ilyen siker érje őt és minket is. Egy fiatal játékosról van szó, aki az elmúlt három-négy évben nem kapta meg azt a terhelést, illetve lehetőséget, amivel a tehetségét ki tudta bontakoztatni. Nálunk másfél éve ezen dolgozik. Rajta kívül is vannak egyébként fiatal, tehetséges labdarúgóink. Komoly tartalékaink ők a jövőre nézve, akik majd robbanhatnak.

– A listavezető Győri ETO csapatához látogatnak a hétvégén, mire számít a találkozón?
– A Győr jelen pillanatban a legjobb formában lévő magyar csapat, vezeti a bajnokságot, az őszi szezon bajnoka. Gyönyörű stadionjuk van, és jó játékosokból álló keretük. Veszíteni valójuk ezen a meccsen igazából nekik van. Ahhoz, hogy az álmainkat, céljainkat életben tudjuk tartani, meg kell próbálnunk ebből mérkőzésből pontot kihozni. Erre fogunk törekedni szombaton.

Olvasói sztorik