NB I

Egyre nehezebb helyzetben

Az Eger 3-1-re kikapott a Honvédtól az Illovszky Stadionban, a 14. fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 14. forduló
Egri FC – Budapest Honvéd 1-3 (1-1)
Illovszky Stadion, 500 néző. Játékvezető: Berke
Eger: Brljak – Balog Zs., Knakal, Kovács G., Mecsinovics – Farkas Á., Cs. Pavicsevics (Pisanjuk, 77.), Németh N. (Kabele, 57.), Dobrics, Piller – Vujovics (Koós, 68.). Edző: Simon Antal
Honvéd: Kemenes – Moga (Faggyas, 54.), Ignjatovics, Tandia, Baráth – Ikenne-King, Hidi, Vécsei (Nagy G., 70.), Délczeg (Vernes, 79.) – Ivancsics, Abass. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Németh N. (27.), illetve Délczeg (tizenegyesből 43.), Baráth (53.), Vernes (83.)
Kiállítva: Knakal (41.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Eger kezdte jobban a meccset: a 27. percben támadott az újonc, de Vujovics hosszan tolta meg a labdát, ám a védekező Hidi Patrik hibázott, és Németh Norberthez passzol, ő pedig rendkívül higgadtan szerzett vezetést együttesének: a kapust is kicselezte, majd a hálóba gurított. A 37. percben egy szabadrúgás után Vécsei fejelhetett teljesen tisztán, mindössze néhány méterről, ám az egriek kapusa, Darko Brljak hatalmasat védett. Igen ám, de az első félidő lefújása előtt ismét jött csapattársa, Petr Knakal, aki a közelmúltban kétszer is öngólt vétett, most pedig összehozott egy tizenegyest és kiállíttatta magát. A büntetőt Délczeg Gergely váltotta gólra, így 1-1-es döntetlennel mehettek a csapatok az öltözőbe. Bánhatták az emberhátrányt az egriek, hiszen a kapott gólig kifejezetten aktívak voltak.

Türelmes játékkal kezdte a második felvonást a Honvéd, és ennek meg is lett az eredménye: az 53. percben Baráth Botond szabadon vehette át a labdát a tizenhatos előterében, és húsz méterről gyönyörűen lőtte ki a kapu bal alsó sarkát (1-2). A félidő második felében előbb Faggyas, majd Hidi szerezhetett volna gólt, majd Abass fejese ment alig fölé. A 83. percben már nem volt kegyelem: Vernes Richárd fejelt be egy szabadrúgás utáni beívelést, ezzel végérvényesen eldőlt a meccs (1-3).

– Az első félidőben egy árnyalatnyival támadóbb felfogásban lépett pályára az Eger, mint a korábbi meccseken – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Őze Tibor, a Kispest-Honvéd, a Nyíregyháza és a Diósgyőr egykori vezetőedzője. – Két dolog ismert az újonccal kapcsolatban: az egyik, hogy mindig idegenben kell játszania, de ez már lerágott csont. A másik pedig az, hogy védekező csapat, egészen karcsú támadójátékkal. A mostani felállásuknak köszönhetően mozgékonyan, támadóbban játszottak, a középpályájuk kifejezetten jól nézett ki. Kiegyenlített volt a játék, bár az első húsz percben semmi különös nem történt, gyömöszölték egymást a csapatok. Nem volt jellemző, de még olyan is előfordult, hogy az Eger már a Honvéd tizenhatosánál próbált letámadni. Furcsa góllal szerzett vezetést az Eger, s ettől megjött az önbizalma, de súlyos hibából jött az egyenlítő gól. Knakalnak teljesen fölösleges volt elkaszálnia Abasst.

Az MLSZ Grassroots-menedzsere hangsúlyozta, hogy ezzel két durva hibát is vétett a hevesiek csapatkapitánya, hiszen együttese létszámhátrányba került, és a kispestiek értékesítették a büntetőt.

– A szünet előtt és után is gólt kaptak az egriek, s innentől már igen-igen nehéz dolguk volt – magyarázta Őze Tibor. – Onnantól a Honvéd már közepes játékkal is behúzta a meccset. A második gól után már csak le kellett játszania a végjátékot, és azt követően már igazán jó játékot is nyújtott, odáig Ivancsics Gellérten kívül nem nagyon tudták, hogyan kezdeményezzenek. Az Újpest–Eger meccsen is mondtam, hogy az oldalról jövő labdáknál nagy hibákat követnek el a hevesiek. A harmadik gól egészen elképesztő volt: Vernes teljesen egyedül állt, ráadásul úgy, hogy az emberhátrány ellenére üresen álló egri védő is volt. A védekezésükben tehát komoly hibák adódtak, óriási távolság van a középpályások és a támadók között, a védők statikusak. Ezzel a vereséggel elég nehéz helyzetbe kerültek, hiszen öt pont a hátrányuk a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik