NB I sport

Ezúttal sem nyert a Videoton

A Videoton 1-1-es döntetlent játszott Pakson az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 9. forduló
MVM Paks – Videoton FC 1-1 (1-0)
Paks, 1500 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sipeki, Bori – Bartha, Lázok (Báló, 73.), Vayer (Heffler N., 81.) – Tököli (Simon A., 61.). Edző: Tomiszlav Szivics
Videoton: M. Bozovics – Szolnoki, Vinicius, Kaká, Stopira – Tóth I B. (Kovács I., 60.), Renato Neto (Mitrovics, a szünetben) – Gyurcsó, Sándor Gy., Walter (Oliveira, 79.) – N. Nikolics. Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Tököli (8.), illetve Kovács I. (77.)
Kiállítva: Fiola (89.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gyors góllal kezdett a Paks, Vayer Gábor mesteri passzából Tököli Attila használta ki a fehérvári védelem figyelmetlenségét. Az első félidőben a Videoton nem tudott mit kezdeni a szervezetten játszó Pakssal. A szünet után javultak a fehérváriak, percekre beszorították a Paksot, de csak az egyenlítésre futotta az erejükből.

– Mindkét csapat az eddig tőle megszokott négy-kettő-három-egyes felállási formában kezdte a mérkőzést – elemezte az összecsapást a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán. – Megítélésem szerint felforgatott és furcsa volt a Videoton, amelyből kilógott Kaká és Neto, viszont a kispadon ült Mitrovics, Kovács és Oliveira, miközben a Paks a legjobb tizenegyével állt ki. Az első félidő nem volt túl eseménydús, és akkor még finoman fogalmaztam. A Paks a hazai pályát kihasználva ha nem is rontott neki ellenfelének, de támadólag lépett fel. Spanyol pályán is ritkán látható támadás végén szerzett vezetést a hazai csapat, és Tökölinek volt még lehetősége a folytatásban is. Inkább a mezőnyjáték jellemezte az első felvonást, de megérdemelten vezetett a Paks. A Videotonnak nem ez a legjobb kezdője, ezért játékban, fizikálisan és fejben sem voltak ott a topon, nem sok lehetősége volt, nem pörgette fel a játékot, sok volt a hiba és kevés a párharc.

Szakértőnk majdnem biztos volt benne, hogy Paulo Sousa bele fog nyúlni együttese összetételébe.

– Így is történt, lehozta a két szűrőt, és berakta a támadóbb szellemű Mitrovicsot, valamint Kovács Istvánt, akit kezdetni kellett volna – folytatta Sport Zoltán. – A hatvanadik percig a Paks irányított, az ötvenedik percben volt egy meg nem adott gól, de nem tudom eldönteni, hogy tényleg leshelyzet volt-e. De mintha ez lett volna a jel, ami számomra érthetetlen… Teljes katasztrófa, amit ezután a paksiak hazai pályán műveltek, nagyon visszaálltak percekig nem volt náluk a labda, de a Videoton fölénye egy ideig csak átlövésekben és pontrúgásokban mutatkozott meg. A végén már várható volt, hogy egyenlítenek a vendégek. Szerintem hatalmas potyagól volt, Sándor György húszméteres lövése nem volt egy Roberto Carlos-szintű megoldás, de legurult középre, mert Csernyánszki kiütötte az érkező támadó elé. Kovács tehát egyenlített, de a kilencvenedik percben megint volt egy százszázalékos helyzete a Videotonnak.

Játéka, játékintelligenciája, ritmusváltásai miatt csak szakértőnk csak Kovács Istvánt emelte ki a fehérváriak közül.

– A Paks defenzív játéka és kifáradása, szétesése miatt a hatvanadik azért történt, mert a hatvanadik perc után egyszerűen nem maradt ereje – folytatta elemzését Sport Zoltán. – A Videotonnak minőségi cseréi voltak, megérdemelten egyenlített. Az utolsó percekben a győzelmet is megszerezhette volna, de az összkép alapján igazságos a döntetlen. Magyar pályán ritkán látható sárga lap hullámot láttam a második félidő második felében, szinte minden támadásnál repkedtek a sárgák, pedig a fele nem volt az. A végén már a játékvezető is nagyon tördelte a játékot. Végezetül tehát nem robbant a paksi atombomba…

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!