NB I

A Paks ellen javított a Diósgyőr

A DVTK otthon 1-0-s győzelmet aratott a Paks felett az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Diósgyőri VTK – MVM Paks 1-0 (1-0)
Diósgyőr, 5000 néző. Játékvezető: Bognár
DVTK: Ribánszki – Vági, Gal (Hanek, 54.), Rakovics, Gohér – Gosztonyi (J. Silva, 59.), Takács P., Elek Á. (Abdouraman, 78.), Fernando – Tisza T., Bacsa. Edző: Sisa Tibor
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Vayer, 57.), Kulcsár D. (Tököli, 70.), Sifter, Lázok (Eppel, 90.), Bori – Simon A. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Bacsa (4.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A diósgyőriek szinte az első támadásukból megszerezték a vezetést, de ezután a vendégek játszották a tudatosabb futballt, ügyesen adogattak, szépen fejlődtek fel, igaz, a kapu előtt elfogyott a tudományuk. A szünet után továbbra is a Paks tartotta kézben az irányítást, a diósgyőriek gyors ellentámadásokkal próbálkoztak. Küzdelmes, lüktető volt a játék, az iramra sem lehetett panasz. A vendégek rászolgáltak volna az egy pontra, de a kapu előtti határozatlanságuk miatt vereséggel távoztak.

A DVTK legutóbbi hazai meccsén 3-0-ra kikapott a Győrtől, így most a paksiak ellen sikerült javítania saját közönsége előtt.

– Kimondottan élvezhető mérkőzés volt. Főleg annak köszönhetően, hogy a csapatok vagy tudatosan, vagy a felállásból adódóan keveset foglalkoztak a védekezéssel – elemezte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest korábbi játékosa és edzője, aki kollégájával, ifj. Bene Ferenccel együtt a helyszínen nézte végig a meccset. – Tomiszlav Szivicsre egyébként is jellemző, hogy bárhol, bárki ellen vállalja a támadójátékot, most is öt támadószellemű futballista volt a pályán a Paks kezdőjében, ebből előre lehetett sejteni, hogy ez egy ilyen meccs lesz. Hogy mégsem sikerült gólt szerezniük, az inkább a Paks kritikája, mint a Diósgyőr erénye vagy dicsérete.

A Lombard Pápa csapatától a közelmúltban távozó edzőpáros nagyon hiányolta Abdouramant, aki a DVTK egyik meghatározó játékosa, de csak a második félidőben, csereként lépett pályára.

– Vétek őt nem játszatni. Amikor behozták, már majdnem késő volt, ha egy kicsit peches a csapat, ebből akár verés is lehetett volna – folytatta Herédi Attila. – Túlzottan betolattak a védekező középpályások a védelembe, nem volt tagozódás, elég kockázatos dolgok voltak. Élvezhető, jó mérkőzés volt, számomra feltűnő, hogy mintha elfáradtak volna a diósgyőriek, nem tudták megtartani a labdát. Tudom, mindenki annyit játszik, amennyit az ellenfél enged neki, de a DVTK-nak otthon jobban meg kell lovagolnia az egy-nullás vezetést! Támadnia kellett a Paksnak, a hazaiaknak jobban kellett volna kontrázniuk, és a labdaszerzések után minőségi támadásokat vezetni. Tiszának ívelgették, Bacsa egyedül volt, Fernando küszködött, így jó adag szerencse is kellett a borsodiak sikeréhez.

Olvasói sztorik