Hírek

800 millióból újulhat meg a DVTK-stadion

A Diósgyőri VTK 800 millió forintos stadionrekonstrukciós pályázatot nyújtott be az MLSZ-hez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A költségeket TAO-pénzből állnák, s legjobb esetben jövő áprilisra lenne kész a felújított aréna – írja az MTI.

Dudás Hunor ügyvezető igazgató az egyik sporttelevízió reggeli műsorában hétfőn úgy fogalmazott, minden nappal csökken annak az esélye, hogy jövő tavasszal már új létesítményben játsszák a mérkőzéseket, ugyanakkor reméli, az MLSZ minél előbb rábólint a pályázatra.

– A miskolci vállalatok részéről megvannak a szóbeli ígéretek, az építkezéshez mindenképpen szükség lesz az összefogásra – mondta élő tévéadásban a sportvezető. – Azt gondolom, legkésőbb decemberben el kellene indítani a munkát ahhoz, hogy áprilisban már új stadionban futballozhassanak a diósgyőri játékosok.

Dudás Hunor úgy fogalmazott: korábban csak álmodozhattak arról, hogy egy Rudolf Gergely-szintű labdarúgót Diósgyőrbe csábítsanak, most azonban Leisztinger Tamás klubtulajdonos segítségével sikerült megszerezniük a 23-szoros válogatott támadót.

– Növeltük a költségvetésünket és kivártunk Rudolf leigazolásának érdekében – fogalmazott az ügyvezető. – Arról, hogy mennyi plusz pénzre volt szükségünk, nem szívesen beszélek. A játékos fizetése az ő magánügye, ha ő akar, akkor beszél róla.

A DVTK sportszakmai céljaival kapcsolatban Dudás Hunor azt mondta, a tulajdonos eredetileg az OTP Bank Ligában az első hat közé kerülést tűzte ki célul.

– Azóta érkezett Elek Ákos és Rudolf Gergely, úgyhogy én ambiciózusabb vagyok, dobogós vagy negyedik helyezésre, de legalább Európa Liga-indulást érő pozícióra gondolok. Az elmúlt évtizedek egyik legerősebb keretével rendelkezünk, megtörtént az igazi áttörés az erős futballistaegyéniségek leigazolásával – közölte Dudás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik