Hírek

Félmilliárdot adnának a diósgyőri stadionra

490 millió forintot biztosítana a diósgyőri stadion fejlesztésére a jövő évi költségvetésben két fideszes képviselő.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 2010-ben egyaránt Miskolcon egyéni mandátumot szerző Sebestyén László és Zsiga Marcell módosító indítványát azzal indokolta, hogy noha a Diósgyőri VTK stadionja a leglátogatottabb az országban, a létesítmény állaga mára vészesen leromlott, sőt a déli oldalon életveszélyes néhány szektor állapota.

A fejlesztéssel – amely 2013 végéig elkészülhetne – a déli szektorokat elbontanák, helyettük új lelátót építenének, korszerűsítenék a vizesblokkot és új eredményjelzőt szereznének be, így a diósgyőri stadion nemzetközi mérkőzések és koncertek megrendezésére is alkalmassá válhatna – írták a kormánypárti képviselők indítványukban, amely egyébként az első módosító javaslat a jövő évi költségvetési törvényhez.

A csaknem félmilliárd forintot a politikusok az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetésében a Nemzeti Sportközpontok beruházásaira elkülönített összegből csoportosítanák át.

A kormány költségvetési javaslatában a budapesti Puskás Ferenc Stadion felújításának elkezdésére és a debreceni stadion rekonstrukciójának folytatására szerepel elkülönített összeg. A büdzsé általános vitáját jövő héten folytatja le az Országgyűlés – írja az MTI.

Olvasói sztorik